Guide til farvestrålende fastelavnsris og fastelavnspynt | Biotex

Bliv klogere på historien bag fastelavnsris, og se vores guide til hjemmelavede fastelavnsris, som du kan lave sammen med dine børn. Se vores guide her »

Guide til fastelavnspynt og fastelavnsris

Skal dit barn til fastelavnsfest, eller vil I gerne gøre lidt ud af fastelavn derhjemme? Vi har lavet en guide til fastelavnspynt, hvor du blandt andet kan lære at lave et flot fastelavnsris med alt, hvad det indebærer.

Historien bag fastelavnsris

Traditionen med fastelavnsris går langt tilbage – faktisk helt tilbage til 1800-tallet, hvor man troede, at det var muligt at fordrive onde synder fra kroppen med riset. I dag er fastelavnsriset stadig et stærkt symbol på fastelavn, og en aktivitet mange børn er vilde med, da de får lov at vække deres forældre med sang og slag med fastelavnsriset.

Sådan laver du et flot fastelavnsris

Fastelavnsris er ikke kun utroligt dekorative at have stående, men også en sjov aktivitet at lave sammen med sine børn. Her kan I rigtig hygge jer, imens I klippe klistrer. Pynten I laver sammen kan både bruges som pynt på fastelavnsriset og som dekoration i hjemmet.

Fastelavnsris er ikke svære at lave, som mange tror, og I bestemmer selv, hvor meget fastelavnsrisene skal pyntes. Vi anbefaler dog, at I laver fastelavnspynt i mange forskellige glade farver, da det passer godt til den festlige traditionen.

Nedenfor finder du en indkøbsliste og guide til, hvordan I laver nogle festlige fastelavnsris.

Det skal du bruge til dit fastelavnsris:

  • Printer
  • Saks
  • Blyant
  • Karton i forskellige farver og mønstre
  • Limstift
  • Nål og sytråd
  • Rysteøjne

Hent skabeloner til fastelavnspynt her

Sådan gør du:

  1. Print de forskellige skabeloner ud, og klip en eller flere af dem ud.
  2. Herefter kan du overfører skabelonerne til karton og dekorere dem. Hvordan I vælger at pynte dem er helt op til jer selv.
  3. Træk til sidst nål og tråd igennem de forskellige figurer og bind en knude, så de kan hænges på fastelavnsriset.

Vi håber I får lavet nogle flotte fastelavnsris, og ikke mindst får en sjov og festlig fastelavnsfest!