Halloweenlege for børn – få inspiration til en sjov aften | Biotex

Skal du arrange en halloweenfest? Der er ingen halloweenfest uden en sjov og måske (u)hyggelig leg. Se vores bud på sjove halloweenlege og aktiviteter »

Halloweenlege for børn

Der er ingen halloweenfest uden en sjov og måske (u)hyggelig leg. De fleste kender halloweenlegen ”Slik eller ballade”, men der findes mange andre sjove halloweenaktiviter- og lege, som med sikkerhed vil sprede smil både på børn og voksnes læber.

Vi har samlet tre gode bud på nogle sjove halloweenlege, der kan leges af børn i alle aldre. Gå på opdagelse i artiklen og få inspiration til året halloweenleg!

Scary face

I forbindelse med halloween kan I med fordel lave nye versioner af allerede kendte lege. Et godt bud er scary face, som er en ny version af stopdans. Her gælder det om at lave det mest uhyggelige ansigt, når musikken stopper. Den der laver det mindst uhyggelige ansigt, er den, der ryger ud. Sådan fortsætter legen, indtil der kun er én tilbage.

Græskar skattejagt

Børn elsker skattejagt! Så hvorfor ikke lave en skattejagt til halloween? Det kan gøres på mange forskellige måder. Den letteste version af legen er at gemme en masse små græskar i huset eller haven, som børnene skal finde – den der finder flest vinder.

Vil du gøre endnu mere ud af jeres halloween skattejagt, kan du sætte et lysende græskar ved hver post, hvor børnene skal svare på spørgsmål eller løse en opgave. Undervejs kan der eventuelt komme udklædte personer forbi og skræmme afhængig af børnenes alder.

En boblende heksekedel

Med denne spændende og grisede halloween-festleg vil du kunne underholde dine børn i timevis. Det er bedst at lave aktiviteten udenfor, så du ikke behøver at bekymre dig, når det griser. Skulle der dog komme noget på børnenes tøj, er der gode råd at hente i vores pletfjerningstips.

Uanset om du holder en lille halloweenfest bare med dig og dine børn eller en større med alle deres venner, er det at lege halloween-festlege i dit eget hjem eller i haven et godt alternativ til at gå rundt og banke på naboernes døre for at få slik.

Børnene skal selvfølgelig stadig klæde sig ud, og til denne halloweenaktivitet er en heks eller troldmand det helt perfekte kostume! Har børnene ikke et kostume allerede, kan du finde masser af idéer til hjemmelavede halloween-kostumer på nettet.

Halloweenlegen går i sin enkelhed ud på at brygge en boblende heksekedel sammen med børnene. Det er en sjov leg, hvor alle kan være med til at finde på trylleord og lave den ulækreste bryg. Sørg for, at alle børn får lov til at røre rundt i gryden og tilsætte ingredienser!

Ingredienser til denne halloween-festleg

 • En stor spand eller beholder (så heksekedel-agtig som du kan finde, eller prøv at male en stor spand sort)
 • Bagepulver
 • Eddike
 • Opvaskemiddel
 • Madfarve (rød eller grøn er et godt valg)
 • Varmt vand
 • Nogle fantastisk ulækre ingredienser såsom; Spaghetti-rottehaler (spaghetti, der koges i vand med lyserød madfarve) Rumvæsens-øjeæbler (skrællede vindruer med en ring af vindrueskal i stedet for iris) Heksefingre (grøn modellervoks, der er formet som fingre, med hele skoldede mandler, der presses ind i modellervoksen som fingernegle)
 • En kæmpestor træske eller rørepind

Sådan brygger du heksens trylledrik

 1. Hav dine ingredienserne klar. Det kan være en rigtig god idé bare at komme de forskellige ingredienser på forskellige krukker og glas, men du kan også være mere kreativ og lave uhyggelig opbevaring til trylledrikkens ingredienser. Du kan også komme ingredienserne i bagepulveret, en saltbøsse eller lignende, så det hurtigt kan løbe ud, så du  nemt kan tilsætte lidt magi og bobler. Sørg til sidst for, at alle ingredienserne er placeret tæt på heksekedlen, og dermed er nemme at få fat i.
 2. Lav bobler. Fyld heksekedlen med varmt vand, tilsæt en rigelig portion eddike, et drys bagepulver, et stænk madfarve og et sprøjt opvaskemiddel. Når det blandes, vil eddike, bagepulver og opvaskemiddel skabe et boblende skum i heksekedlen!
 3. Lad magien begynde! Opmuntr dine små hekse og troldmænd til at bruge deres fantasi, når de beslutter, hvilken uhyggelig magi deres trylledrik skal fremtrylle. De vælger selv deres egen blanding af ulækre ingredienser og finder på onde trylleformularer, mens de rører i den boblende heksekedel. Tilsæt en rigelig mængde bagepulver i starten for at få gang i gryden, og lad børnene tilsætte noget mere, når de har lyst i løbet af denne magiske halloween-festleg.

Tip! Jo højere temperaturen er, jo mere imponerende bliver boblerne, så det kan være en god idé, hvis der er lidt plads til at tilsætte varmt vand senere, hvis du regner med at det tager lidt tid at blande trylledrikken. (Sørg altid for at holde øje med børnene, når der bruges kogende væske).

Hvad endte I med at komme i den boblende heksekedel? Vi vil meget gerne høre dine historier og idéer til andre uhyggelige halloween-festlege for børn.

Vi håber I får en rigtig (u)hyggeligt halloweenfest med masser af skønne lege!