Skip to content
Halloween-festlege for børn – en boblende heksekedel

Halloween-festlege for børn – en boblende heksekedel

Med denne spændende og grisede halloween-festleg vil du kunne underholde dine børn i timevis. Det er bedst at lave den udenfor for at forhindre, at skummet kommer ud på gulvtæppet – så ingen grund til at bekymre dig, når det griser. Hvis der kommer noget på børnenes tøj, kan du se, hvad du skal gøre i vores pletfjerningstips.

Uanset om du holder en lille halloween-fest med bare dig og dine børn eller en større med alle deres venner, er det at lege halloween-festlege i dit eget hjem eller i haven et godt alternativ til at gå rundt og banke på naboernes døre for at få slik. Børnene kan selvfølgelig stadig klæde sig ud – du kan finde masser af ideer til hjemmelavede halloween-kostumer . En heks eller troldmand er det perfekte kostume til denne aktivitet!

Bryg en boblende heksekedel sammen med deltagerne som en sjov leg, hvor alle kan være med til at finde på trylleord og lave en ulækker bryg. Sørg for, at alle får lov til at røre rundt i gryden og tilsætte ingredienser!

Ingredienser til din halloween-festleg:

 • En stor spand eller beholder (så heksekedel-agtig som du kan finde, eller prøv at male en stor spand sort)
 • Bagepulver
 • Eddike
 • Opvaskemiddel
 • Madfarve (rød eller grøn er et godt valg)
 • Varmt vand
 • Nogle fantastisk ulækre ingredienser såsom ...

Spaghetti-rottehaler (spaghetti, der koges i vand med lyserød madfarve)

Rumvæsens-øjeæbler (skrællede vindruer med en ring af vindrueskal i stedet for iris)

Heksefingre (grøn modellervoks, der er formet som fingre, med hele skoldede mandler, der presses ind i modellervoksen som fingernegle)

 • En kæmpestor træske eller rørepind

Sådan brygger du heksens trylledrik

 1. Hav dine ingredienserne klar. Det kan være en rigtig god idé bare at komme de forskellige ingredienser på forskellige krukker og glas, men du kan også være mere kreativ og lave uhyggelig opbevaring til trylledrikkens ingredienser. Du kan også komme bagepulveret en saltbøsse eller lignende, hvor det kan løbe hurtigt ud, så du hurtigt og nemt kan tilsætte lidt magi og bobler. Sørg til sidst for, at alle ingredienserne er placeret tæt på heksekedlen og dermed nemme at få fat i.
 2. Lav bobler. Fyld heksekedlen med varmt vand, tilsæt en rigelig portion eddike, et drys bagepulver, et stænk madfarve og et sprøjt opvaskemiddel. Når det blandes, vil eddike, bagepulver og opvaskemiddel skabe et boblende skum i heksekedlen! Tip: Jo højere temperaturen er, jo mere imponerende bliver boblerne, så det kan være en god idé, hvis der er lidt plads til at tilsætte varmt vand senere, hvis du regner med at det tager lidt tid at blande trylledrikken. (Sørg altid for at holde øje med børnene, når der bruges kogende væske).
 3. Lad magien begynde! Opmuntr dine små hekse og troldmænd til at bruge deres fantasi, når de beslutter, hvilken uhyggelig magi deres trylledrik skal fremtrylle, at de vælger deres egen blanding af ulækre ingredienser og finder på onde trylleformularer, mens de rører i den boblende heksekedel. Tilsæt en rigelig mængde bagepulver i starten for at få gang i gryden, og lad børnene tilsætte noget mere, når de har lyst i løbet af denne magiske halloween-festleg.

Hvad har du kommet i din boblende heksekedel? Vi vil meget gerne høre dine historier og ideer til andre uhyggelige halloween-festlege for børn.