Ansigtsmaling til børn

Børn elsker ansigtsmaling! Ansigtsmaling er en nem og flot måde at klæde sig ud på - vi har lavet en guide til fire forskellige motiver » se dem her!

Børn elsker ansigtsmaling! Ansigtsmaling er en nem og flot måde at klæde sig ud på, da børn på ingen tid kan blive forvandlet til alt fra en sommerfugl til Spiderman. Ansigtsmaling egner sig perfekt både til udklædningsfester, maskerade eller en rolig dag derhjemme. Er du bekymret for, at ansigtsmaling vil svine meget?

Bare rolig vi har samlet nogen nyttige og praktiske tips til at fjerne farve fra hænder og tøj, så der er rig mulighed for, at børnene kan lege med ansigtsmaling uden at ødelægge deres tøj. Børn har godt af at få lov til at blive snavset, da de hver gang gør sig nye erfaringer og får nye oplevelser gennem leg. Du finder vores store pletguide her.

Ansigtsmaling – det skal du bruge

  • Vælg vandbaseret ansigtsmaling men husk at vælge ansigtsmaling af god kvalitet som også er allergitestet.
  • Vælg mindst fire basisfarver såsom: gul, rød, grøn og blå plus sort og hvid ansigtsmaling, da du med disse farver kan blande alle andre.
  • Vælg svampe som er tætte og ikke porøse. Svampe er gode til at få ansigtsmalingen til at ligge jævnt på ansigtet og uden striber.
  • Vælg pensler af god kvalitet i forskellige størrelser.
  • Du skal også bruge en skål med vand til at rengøre pensler og svampe, når du skifter farve.

 

Det skal du huske inden du går i gang

  • Børns hud er følsom, det er derfor vigtigt at tjekke, om dit barn kan tåle ansigtsmalingen, inden du påfører den. Dette gør du ved at påføre den på et lille område, og se om huden bliver irriteret.
  • Det kan også være en god ide at prøve at tegne motivet på et papir inden, da du dermed får mulighed for at prøve dine kunstneriske evner af.
  • Ofte er det slet ikke nødvendigt at male hele ansigtet, det kan sagtens være fint blot at lave en blomst eller et par stjerner på dele af ansigtet.

Ansigtsmaling kat

Dette motiv er både perfekt til små børn, og hvis tiden til at lave ansigtsmaling er knap. To farver og et par hurtige penselstrøg er det eneste, som dette motiv kræver.

Step 1 Brug en pensel til at male spidsen af ​​næsen i en farve efter eget valg: Det kan være pink, sort, grå eller en helt anden farve, det er helt op til dig.

Step 2 Tag en tynd pensel med lidt hvid ansigtsmaling på og brug den til at tegne knurhår med.  

Ansigtsmaling klovn

Step 1 Brug en svamp til at dække hele barnets ansigt med hvid ansigtsmaling.

Step 2 Mal en rund rød klovnenæse og en bred rød mund, som er bredere end selve munden.

Step 3 Brug en blå eller gul ansigtsmaling til at male øjenskygge med – gerne helt op til øjenbrynet.

Step 4 Tegn store og udtryksfulde øjenbryn med en farve efter eget valg .

Ansigtsmaling tiger

Step 1 Start med at tage en ren svamp og en orange farve. Dæk hele ansigtet på nær området omkring munden.

Step 2 Dæk området omkring munden med en ren svamp med hvid ansigtsmaling på.

Step 3 Brug en pensel med hvid ansigtsmaling på til at tegne knurhår med. Brug herefter den samme pensel til at tegne tre hvide lodrette linjer på panden.

Step 4 Brug en pensel med sort ansigtsmaling på til at male den nederste del af næsen og næsetippen. Mal herefter munden og træk en linje mellem overlæbe og næse.

Step 5 Mal øjenbryn, øjenlåg, næse og pande med sort ansigtsmaling.

Step 6 Slut af med at male de detaljer, som du føler mangler. Men sørg for at alle former er symmetriske på begge sider for at opnå det bedste resultat.  

Ansigtsmaling sommerfugl

Step 1. Start med at tegne omridset af vingerne op med en pensel.

Step 2. Tegn herefter sommerfuglens krop på næsen og følehornene i panden.

Step 3. Farvelæg herefter sommerfuglen. Dette gøres lettest med en svamp.

Step 4. For at sommerfuglen ikke bliver kedelig, skal du nu pynte den. Dette gør du for eksempel ved at tegne streger ovenpå, som markerer sommerfuglens krop og vinger. Herudover kan glimmer være rigtig fint.