Ideer til nemme perleplader

Mangler du inspiration til, hvilke perleplade motiver du, og dit barn kan lave? Få inspiration til flotte perleplademotiver og blive klogere på, hvordan du stryger dem »

Nemme perlepladeideer for hele familien

Mangler du inspiration til, hvilke perleplade motiver du og dit barn kan lave? I denne artikel finder du inspiration til forskellige perleplademotiver, som du nemt kan lave sammen med dit barn.

Sjove madperleplader der kan bruges i legekøkkenet

I stedet for at bruge en masse penge på at købe ting til dit barns legekøkken, kan I sammen lave en masse forskellige sjove madvarer på perleplader. På den måde kan I lave lige, hvad I vil og er ikke begrænset af butikkernes sortiment.

I kan lave alt fra et stykke vandmelon til en æggemad – det eneste madperleplader kræver, er perler i mange forskellige farver, da det på den måde er nemmere at lave madperleplader, der ligner den ægte vare.

Lav bogstaver til børneværelset

Lav flotte, farverige bogstaver der kan dekorere døren til dit barns værelse eller andre steder i huset. Med perleplader kan I lave bogstaver i alverdens farver og mønstre, som vil pynte på ethvert børneværelse.

Juleperleplader – perfekt til juletræet

Findes der noget hyggeligere end at lave sit eget julepynt? I år kan I tilføje en ekstra aktivitet til juleklippeklistredagen – perleplader. Det kan godt være, du ikke forbinder perleplader med julen, men det er faktisk muligt at lave nogle rigtig fine julemotiver med perler.

Når juleperlepladerne er blevet strøget, kan du nemt hænge en snor i dem, så det kan bruges til pynt på juletræet.

Få ideer til perleplader gennem andre

Mangler du stadig idéer til, hvad du og dit barn skal lave af perleplader? Er det tilfældet, er den bedste inspirationskilde andre kreative sjæle. Gå på opdagelse på Pinterest eller i Google hvor du med sikkerhed kan finde en masse billeder af flotte perleplader, som andre har lavet. Her kan du finde perleplade motiver med alt fra is og mad til Starwars og tegneseriefigurer.

En ting er sikkert – kun fantasien sætter grænser, når det kommer til perleplade motiver!

Hvordan stryger man perleplader?

Det kræver lidt øvelse at stryge en perleplade perfekt, da perlerne let smelter sammen. Det gælder derfor om at være forsigtig, når du stryger din perleplade. Bliver perlepladen strøget korrekt, kan den holde for evigt.

Er det første gang, du skal stryge en perleplade, finder du nedenfor en guide til, hvordan du stryger en perleplade uden at perlerne smelter sammen.

Det skal du bruge

  • Et strygejern
  • Bagepapir
  • Et strygebræt

Varmeindstilling af strygejernet

  • Mini perler – indstil strygejernet til uld
  • Midi perler – indstil strygejernet til bomuld
  • Maxi perler – indstil strygejernet til linned

Sådan gør du

  1. Læg perlepladen på et strygebræt. Tag herefter et stykke bagepapir, og placér det ovenpå perlepladen. Stryg forsigtigt henover bagepapiret indtil perlerne er smeltet.
  2. Vend perlepladen om på den anden side og gentag processen med det samme stykke bagepapir. 
  3. Når du har strøget begge sider, er det en god idé at lægge perlepladen i pres under en bog eller andet tungt, så du undgår, at kanterne på pladen bøjer op.

Tip! Pas på at du ikke trykker for hårdt, når du stryger perlepladen, da du risikerer at ødelægge den.