Papmaché-idéer til børn: Lav armbånd af papmaché

Alle børn elsker aktiviteter, hvor de skal bruge deres fantasi - Papmaché er derfor en oplagt aktivitet at lave med sine børn. Læs vores papmaché-guide her

Tekst Alle børn – drenge som piger – elsker aktiviteter, hvor de skal bruge deres fantasi og konstruere et eller andet ud af hovedet. Man kommer langt med trylledej og tomme papkasser, men hvad med at prøve papmaché til en forandring?

Papmaché er en sjov teknik, hvor papirstrimler blandes med lim og bruges til at skab konturer ved at lime papirstrimlerne på en figur eller form. Når limen er tør, bliver formen helt hård og kan dekoreres efter smag og behag. Børn elsker at lege med noget, der griser lidt og at arbejde med papmaché, lim og maling er en god måde at bruge sin kreativitet på.

Sådan laver du papmaché

Der er to måder at lave papmaché på:

 1. Lav en papirmasse af udblødte papirstrimler og lim eller
 2. Lim papirstrimler på en form, så papiret holdes på plads

Den nemmeste teknik for børn er at lime papirstrimler på en form. Det er det hurtigste og mindst komplicerede. Alt, hvad du skal bruge, er:

 • Avispapir, der er revet i strimler
 • Lim eller melklister

Du kan bruge en vandbaseret hvid PVA-lim (fortyndet) eller lave din egen lim af mel og vand (melklister). Brug 3 dele vand til 1 del mel. Det kan godt grise lidt at lege med papmaché, så sørg for at beskytte arbejdsbord og tøj. Husk også at tjekke vores tips til pletfjerning for at se, hvordan du fjerner limpletter.

Sådan laver du papmaché-armbånd

Du skal bruge:

 • En plastikvandflaske
 • Avispapirstrimler
 • Lim
 • Maling

Sådan gør du:

 1. Først skal en voksen skære plastikflasken op i brede ringe, som bliver basisformen på armbåndene.
 2. Dyp papirstrimlerne i limen, det skal ikke dryppe, og vikl strimlen omkring plastikringen. Vil du have lidt mere struktur på overfladen kan du sno strimlerne sammen. Børnene vil elske at lave forskellige mønstre.
 3. Fortsæt med at sætte papir omkring ringen, til armbåndet har den ønskede størrelse.
 4. Lad det tørre i 24 timer, inden du maler eller dekorerer armbåndet.
 5. Afslut eventuelt med et lag fortyndet PVA-lim, der giver en blank overflade.