Sådan laver du venskabsarmbånd

Uanset om dine børn har venner fra skolen, fra sportsaktiviteter eller fra en ferie, så er venskabsarmbånd den perfekte gave til vennerne.

Uanset om dine børn har venner fra skolen, fra sportsaktiviteter eller fra en ferie, så er venskabsarmbånd den perfekte gave til vennerne. At lære at lave venskabsarmbånd er en sjov aktivitet, som dine børn vil elske – og det bedste af det hele er, når de kan dele resultatet med vennerne og selv modtage et venskabsarmbånd til gengæld.

Det tager lidt tid at lave et venskabsarmbånd (godt til en regnvejrsdag), så det er vigtigt, at børnene tænker grundigt over hvem af vennerne, der fortjener denne helt særlige gave. Da hvert eneste armbånd er en unik gave, kan dine børn vise, hvor godt de kender vennerne ved at vælge helt særlige farver og design, der passer til personlighed og stil. Og hvis man passer på armbåndene kan de holde i mange år.

Læs vores guide til, hvordan venskabsarmbåndene skal vaskes. Man kan lave venskabsarmbånd på mange forskellige måder, generelt kan de inddeles i tre kategorier: Venskabsarmbånd, der knyttes (vævede), flettes eller bindes. Nedenfor viser vi, hvordan man laver et knyttet armbånd. Til alle armbånd skal bruges broderisnor i forskellige farver. Du skal også bruge en saks og tape. Vil du gøre lidt mere ud af armbåndet, kan du perler eller charms – der er mange muligheder for at bruge kreativiteten.

Sådan knytter du et venskabsarmbånd:

Den mest simple version af et knyttet venskabsarmbånd har et design med diagonale striber. Når først du har lært knytteteknikken, kan du eksperimentere med forskellige mønstre – du kan hente inspiration til mere komplicerede design på internettet og på Pinterest, som f.eks. her

 1. Vælg 2 eller flere forskellige farver broderisnor.
 2. Klip 4 stykker snor á 1 meters længde (hvis du vil have et bredere armbånd, så klip flere stykker).
 3. Fold snorene på midten (så du har et bundt med 8 snore) og bind en knude for enden ved folden, så der dannes en løkke stor nok til du kan få en finger igennem.
 4. Sæt løkken fast på en flade med tape eller sæt løkken på din højre hånds pegefinger (eller venstre hånds hvis du er venstrehåndet).
 5. Arrangér snorene i den ønskede farveorden, alt efter hvordan du vil have dine striber.
 6. Tag den yderste snor til højre, og knyt en knude på snoren ved siden af ved at krydse den yderste snor over og bagom og trække enden af snoren igennem det hul, der skabes, træk til så der dannes en knude.
 7. Lav endnu en knude på sammen måde med de samme to snore.
 8. Tag dernæst med samme ydertråd og lav 2 knuder på snoren ved siden af.
 9. Fortsæt på samme måde, til du har knyttet knuder hele vejen fra højre mod venstre. Resultatet er en vævet stribe.
 10. Gentag, til du har lavet et knyttet bånd, der er stort nok til et håndled.
 11. Klip resten af snorene af i 10 centimeters længde.
 12. Del snorene i 2 dele, flet hver del og afslut med en knude.

Giv modtageren armbåndet på håndleddet, og luk det ved at trække den ene fletning gennem løkken for enden og binde den sammen med den anden fletning. Det er en fin gestus, hvis dit barn selv giver sin ven venskabsarmbåndet på. Du kan vælge at klippe enderne af eller beholde dem som ekstra pynt – valget er dit.

Med løse snore – og en tradition, der siger, at man ikke må tage et venskabsarmbånd af, før det falder af – så kan det godt blive lidt snavset ind imellem. Men du kan holde det fine og pænt ved at håndvaske det med Bio-tex Superkoncentreret.