Skip to content
Opskrifter til børn

Opskrifter til børn

Det er ikke kun sjovt, når børnene gør dig selskab i køkkenet, det er også en fantastisk læremulighed for de små. Findes der en bedre måde at introducere dem for at spise sundt, end ved at lade dem eksperimentere med forskellige sunde ingredienser? Her finder du masser af nemme opskrifter, som børnene kan lave, samt gode råd til madlavning med små og mindre børn. 

Sådan laver du mad med børn

Madlavning med små børn er en rodet affære, men en stor del af morskaben kommer af at lege med maden og få mel til albuerne. Byd rodet velkommen, men forbered dig på svineriet ved at tage forklæde på og stille unødvendigt køkkenudstyr væk, inden I begynder. 
Der findes meget mad, du kan lave med børnene, som både er velegnet, sjovt og sikkert. Lad de mindre børn tage sig af at røre og dekorere, imens de lidt større børn kan tage ansvar for at måle og hælde. Husk, at udskæring og brug af varme redskaber kun er for voksne.
Vil du gøre madoplevelsen med dit barn til en lærerig oplevelse? Brug sunde ingredienser i de opskrifter, som børnene skal lave, og vis de små, hvordan de tilbereder dem. Dette er en nem måde at opfordre børn til at spise sundt, og du finder masser af sunde opskrifter, du kan lave med børnene, her hos Bio-tex.
Når du laver mad med små  eller mindre børn, bør du sikre dig, at de lærer, hvordan de er både sunde og sikre i et køkken fra starten. Lær dem at vaske hænder før, under og efter medlavningen og at være særligt forsigtige omkring potentielt farlige redskaber som varme ovne, skarpe knive, åben ild og kogende vand. Husk: sundt køkken, sundt barn.