Bålmad til børn

Bålmad til børn

At lave mad over bål er en god måde at introducere børn til madlavning på, da det er primitivt og enkelt, hvilket giver den bedste forudsætning for, at børn hurtigt kan opnå erfaring med tilberedningen af mad. Der findes et hav af retter, som kan laves over bål, og så er det endda både hyggeligt og sjovt at lave bålmad.


Snavs er godt

At lave mad over bål er en oplagt måde at få børnene ud i naturen på. Når maden er færdig og spist, er der rig mulighed for at lege i det fri. I det fri er der plads til at børn kan røre sig og lade fantasien få frit spil! Selvom tøjet risikerer at blive snavset, er det godt for børnene at komme ud i naturen og lege. Her kan de opdage og erfare ting på en anden måde, end de gør derhjemme. Hvis dine børn får genstridige pletter efter at have lavet bålmad og leget i naturen, så fortvivl ej – Bio-Tex fjerner nemlig selv de mest vanskelige pletter. Har du brug for hjælp til at komme af med pletterne, har vi samlet en masse gode tips og tricks. Se dem her.


Fire bud på lækker bålmad

Vi har samlet fire lækre opskrifter, som du nemt kan lave over bål.


Amerikanske pandekager på bål

4 personer

Det skal du bruge

  •  ½ dl letmælk
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2 dl hvedemel
  • Smør til stegning

Tilbehør

  • Sukker
  • Bær
  • Marmelade

Sådan gør du

Vi anbefaler, at du laver pandekagedejen derhjemme. Start med at rør æg og mælk sammen. Herefter tilføjer du sukker, salt, mel og bagepulver i dejen. Hold en pande over bålet og smelt smørret til stegning. Herefter steges pandekagerne. Server pandekagerne med sukker, marmelade og bær eller hvad der ellers falder dig ind. 


Snobrød over bål – en bålmad klassiker

4 personer

Det skal du bruge

  • 25 gr gær
  • 4 dl vand
  • 2 tsk. Salt
  • 9 dl. Hvedemel
  • 3 dl. Fuldkornhvedemel

Tilbehør

  • Pølser
  • Ketchup

Sådan gør du

Rør gær, salt og vand sammen. Tilføj lidt mel af gangen i dejen. Slut af med at ælte dejen godt og lad den hæve i omkring en time. Når dejen har hævet skal du rulle dejen til lange pølser, som vil kunne blive snoet rundt om en træpind. Dejpølserne skal herefter pakkes ind i bagepapir, så de er lette at transportere hen til bålet.Find pinde, og skær ca. 20 cm. af barken af, hvor snobrødsdejen kan vikles rundt om. Snobrødet skal ikke bages over flammerne på bålet, men over gløderne, da de ellers bliver sorte. Bag dem indtil de er gyldne og gennembagte.Server pølsebrødene med stegte pølser eller ketchup.


Bålmad til den søde tand

Skumfiduser

4 personer

Det skal du bruge

  • En snittet pind
  • 1-2 poser skumfiduser
  • Evt. en pakke mariekiks

Sådan gør du

Påfør skumfidusen på den snittede pind og hold den henover bålets gløder indtil den bliver gylden.

Popcorn

Det skal du bruge

  • Et popcorn net til bål
  • 2 dl. Majskorn
  • 1-2 spsk. Olie
  • Salt

Sådan gør du

Bland olie og majskorn i en pose og ryst den godt, så ingredienserne fordeles. Hæld massen ned i popkornnettet og hold nettet ind over glæderne på bålet. Husk at ryste nettet af og til så varmen fordeles. Når majskernerne er færdige med at poppe hæld da popkornene over i en skål og drys salt over.   

Cleanipedia giver tips til alle dine husholdningsbehov. Uanset om du skal rydde op eller tackle svære pletter, klik her og find ud af, hvordan du rengør næsten alt!