En nem pandekageopskrift for børn

Pandekager er en af de nemmeste – og sjoveste – opskrifter, du kan lave sammen med dine børn!

Pandekager er en af de nemmeste – og sjoveste – opskrifter, du kan lave sammen med dine børn! Denne vejledning i at lave lækre pandekager er perfekt til pandekagedagen. Men en lille advarsel: De er så sjove at lave, at det kan ende med, at du spiser de lækre pandekager hele året rundt! 

Sådan laver man pandekager til børn

Til ca. 12 pandekager skal du bruge:

 • 200 g almindelig hvedemel
 • 300 ml mælk
 • 300 ml vand
 • 2 æg
 • 2 tsk. olivenolie og en lidt ekstra til stegepanden

Nem pandekageopskrift – sådan gør du:

 1. Sigt melet ned i en stor skål.
 2. Lav en fordybning i melet, og slå æggene ud i melet, inden du tilsætter lidt mælk.
 3. Rør forsigtigt, hæld resten af mælken i, og rør, indtil dejen er glat.
 4. Tilsæt olie og vand, og rør dejen i et eller to minutter.
 5. Nu skal pandekagerne bages. Varm en smule olie på panden, og lad den blive godt varm. Kom derefter tre spsk. pandekagedej på panden, og bag pandekagen i lidt under et minut.
 6. Når du er klar, vender du pandekagen i luften. Vær ikke bange for at tabe den – øvelse gør mester!
 7. Fyld pandekagerne med det, du har lyst til. Velbekomme!

Pandekageideer til børn

Enhver vil fortælle dig, at det er fyldet, der betyder noget, når man spiser pandekager! Her er nogle klassiske kombinationer, børnene vil være vilde med:

 • Sukker og citron
 • Æble, kanel og rosiner
 • Banan og honning
 • Is og chokoladesauce
 • Jordbærsyltetøj og flødeskum

At bage pandekager sammen med børn kan være en griset affære!

Børn elsker at lave mad, men de elsker også at grise – heldigvis kan du benytte dig af vores pletfjerningstips, når dine små køkkenhjælpere har været i gang! Men husk: Inden du fjerner pletterne, skal du tjekke vaskesymbolerne på etiketten i tøjet og altid foretage en prøve på et skjult sted på stoffet.   Ønsker du at være forberedt på griseriet på pandekagedagen? Prøv vores trin for trin-vejledning i, hvordan du laver pandekagekunst!  

Undersøg, om dit website har en tilsvarende artikel at linke til. Hvis ikke, skal du huske at fjerne denne del.

 1. opskriften herover, og hæld den i en ren, blød plastikflaske med hældetud.
 2. Lav endnu en portion dej, men lav den tyndere ved at tilsætte mere mælk, og hæld dejen i en anden plastikflaske med hældetud. Varm stegepanden op, kom en lille smule smør på, så det netop dækker bunden.
 3. Brug den tykke dej til at tegne omridset af den form, du ønsker, pandekagen skal have, og udfyld formen. Vent et par minutter, indtil den første figur er blevet brun underneden.
 4. Brug den tyndere dej til at tegne en rund form omkring figuren, og udfyld pandekagen. Når der begynder at komme bobler på overfladen, vendes pandekagen, og du kan se din figur!
 5. Bag pandekagen et minut eller to mere, så begge sider er pænt brune. Derefter kan du tilsætte det fyld, du ønsker, eller blot spise pandekagen med lidt flydende honning! Lækkert.

Hav en sjov pandekagedag sammen med dine børn! Vi vil meget gerne høre, hvordan det er gået: Lykkedes det dig at vende pandekagerne i luften? Hvilken pandekagekunst fik du lavet? Prøv vores nemme pandekageopskrift, og giv hele familien alt det, den ønsker på pandekagedagen – eller enhver anden dag året rundt for den sags skyld!