Enkel og nem opskrift på chokoladekage for børn

Det er ingen hemmelighed, at børn elsker en lækker, sød dessert, og især chokoladekage får hurtigt ben at gå på i et hjem med børn!

Hvem kan ikke lide chokoladekage? Det er ingen hemmelighed, at børn elsker en lækker, sød dessert, og især chokoladekage får hurtigt ben at gå på i et hjem med børn! Men selvom det uden tvivl er dejligt med et stykke kage, er det at bage mere end blot at nyde det færdige produkt – med nemme kageopskrifter som den, vi giver dig i dag, kan det også være en sjov aktivitet, som du og dine børn kan lave sammen.

Nemme kageopskrifter for børn er ikke kun en god måde at tilbringe lidt kvalitetstid sammen med dine børn i køkkenet – det er også en fantastisk mulighed for at kombinere deres kærlighed til griset sjov med at sørge for, at de får nogle værdifulde færdigheder i køkkenet.

Og hvad er mere velegnet til at lære dem at bage end en nem – og lækker – opskrift på chokoladekage for børn?  Denne opskrift er hurtig og nem. Bortset fra, at der kan være risiko for, at små stykker chokolade havner de forkerte steder (for eksempel i munden), så bør den være lige til at gå til!

Opskrift på chokoladekage for børn: Ingredienser

Ingredienserne til denne kageopskrift for børn er enkle. Du har sikkert allerede de fleste af dem derhjemme, men hvis ikke, kan du tage dine børn med i supermarkedet og lade dem være med til at vælge de nødvendige ingredienser.

Du skal bruge:

 • 150 g mel tilsat hævemiddel
 • 50 g kakao
 • 200 g sukker – du kan bruge rørsukker, hvis du ønsker et (lidt) sundere alternativ til hvidt sukker
 • 80 g smør
 • 125 ml mælk
 • 2 æg

Hurtig chokoladeglasur:

 • 250 g mørk chokolade, 75-80 %
 • 1 spsk. mørk muscovadosukker
 • 1 stor spsk. sirup
 • 125 g usaltet smør
 • Kagepynt

Sådan laver du chokoladekage: en nem kageopskrift for børn

 1. Forvarm ovnen til ca. 180 grader – det er også en god anledning til at lære dine børn, hvordan ovnen fungerer, og sikre dig, at de ved, hvordan man håndterer den sikkert. Husk, at når du laver mad sammen med børn, er det vigtigt, at du holder øje med dem hele tiden for at forhindre ulykker, og at du hele tiden har opsyn med alle de opgaver, der involverer ovn eller skarpe genstande.
 2. Smør en kageform med smør, eller lad børnene gøre det – det kan godt blive lidt griset, men nogen gange er griseriet en del af det sjove!
 3. Bland alle ingredienserne i en skål. Du kan bruge en røremaskine eller en blender, men det er sjovere at lære dine børn, hvordan man gør det manuelt – de vil helt sikkert synes, det er sjovt at blande alle ingredienserne og se dem blive til en lækker dej. Vær forberedt på lidt chokoladestænk på børnenes tøj, men bare rolig – du kan få hjælp i afsnittet fjern dine pletter på dette website, og kagen kommer til at smage fantastisk!
 4. Hæld dejen i en kageform, og sæt den i ovnen. Kagen bør være klar til at spise efter ca. 40 minutter – hold øje med den, og kontrollér, om den er færdigbagt ved at stikke i den med en tandstikker eller en kødnål. Hvis der ikke sidder dej på den, er kagen færdig.
 5. Lad kagen køle af, inden I begynder at pynte den. Du kan bruge en tube med færdig glasur, eller du kan lave din egen chokoladeglasur. Sørg for, at børnene er på sikker afstand, inden du smelter smør, sirup og sukker i en gryde, hvorefter du langsomt tilsætter den hakkede chokolade og rører rundt, indtil det hele smelter sammen. Hældes på kagen, mens glasuren er varm, men ikke rygende varm.
 6. Pynt! Børn elsker denne del – pynt med chokoladeknapper, chokoladespåner, sølvkugler eller hvad som helst, I kan finde på! Hvis du vil have en lidt sundere pynt, kan du komme klatter af glasur på kagen og bruge dem til at sætte frugt fast som pynt.
 7. Velbekomme (med måde)! Det er lækkert med kage, men det er bedst at spise kage som en del af en afbalanceret kost.