Hjemmelavet modellervoks opskrift – perfekt til en regnvejrsdag

Sæt gang i dit barns læring med hjemmelavet modellervoks! Det er både nemt og billigt at lave, og så er det helt uden kemi. Se vores opskrift her »

Hjemmelavet modellervoks – perfekt til en regnvejrsdag

Af og til kan det knibe med idéer til sjove børneaktiviteter, der kan laves, når regnvejret melder sig. Hos Bio-tex har vi gjort det til vores mission at inspirere familier til sjove aktiviteter, som stimulerer barnets udvikling. Et eksempel på det er modellervoks, der både er underholdende og lærerigt. Hjemmelavet modellervoks er derfor en oplagt aktivitet på en regnvejrsdag, som børnene uden tvivl vil synes om! Og bliver dit barn snavset, skal Bio-tex nok hjælpe med rengøringen.

Sæt gang i dit barns læring med modellervoks!

Modellervoks er en sjov og hyggelig aktivitet for børn i alle aldre! Men ikke nok med, at modellervoks giver dit barn mulighed for at udfolde sin fantasi og kreativitet, så stimulerer det også flere sanser. Idet dit barn former og leger med den sjove modellervoks bliver dets finmotorik og følesans styrket og udviklet. Ligesom at de mange farver er med til at stimulere synssansen, og barnets evne til at skelne farver fra hinanden. Der er derfor mange gode grunde til at lave hjemmelavet modellervoks med dit barn!

Opskrift på hjemmelavet modellervoks

Modellervoks er overraskende nemt at lave selv, da det stort set kun består af varer, du allerede har i hjemmet. Hjemmelavet modellervoks er derfor virkelig billigt at lave. Det bedste af det hele er dog, at du kan være sikker på, at modellervoksen ikke indeholder farlig kemi. Nedenfor finder du vores opskrift på hjemmelavet modellervoks, som du med fordel kan lave i samarbejde med dit barn.

Ingrediensliste til modellervoks:

5 dl mel

5 dl vand

2 dl salt

2 spsk citronsyre (Helst én der er godkendt til levnedsmiddelbrug)

1 tsk olie

Frugtfarver efter behov

Et par plasthandsker

Fremgangsmetode:

  • Kom ingredienserne i en gryde og lad dem koge i 3 minutter under omrøring
  • Fjern gryden fra blusset og lad massen afkøle (Kan se meget flydende ud – men det ændrer sig i takt med, at modellervoksen køler af)
  •  Når modellervoksen er kølet af, opdeler du den i forskellige portioner, afhængig af, hvor mange forskellige farver, du ønsker at få (Brug plasthandsker til dette)

Opbevar den hjemmelavede modellervoks i et lufttæt glas, så kan den bruges igen og igen (Dog holder den maximalt i 3 måneders tid).

Hvordan får man modellervoks af tøjet?

Er dit barn endt med at få lidt modellervoks på tøjet efter en sjov dag, hvor der er blevet leget, grinet og modelleret alverdens dyr og genstande? De fleste pletter vil forsvinde, når du vasker med Bio-tex, men til en plet som modellervoks er det en god idé at tage lidt skrappere midler i brug. Tør først pletten af med en ren og tør klud. Påfør herefter en pletspray, og lad det virke i 5 minutter. Vask herefter tøjet efter normal vaskehenvisning.