Den bedste indendørs selskabsleg for børn: Melkagen

Børn i alle lande elsker at lege selskabslege, når de holder fødselsdag.

Børn i alle lande elsker at lege selskabslege, når de holder fødselsdag. Derfor har vi været jorden rundt for at finde de bedste selskabslege – også indendørs lege til de børn, som ikke har fødselsdag om sommeren eller har adgang til en have. Vi kan ikke garantere, at tøjet ikke bliver lidt snavset og omgivelserne lidt grisede, men det bliver helt sikkert sjovt!

Og børnene lærer samtidig noget! Ligesom selskabslegene er fødselsdagskagen et andet højtelsket indslag på dagen. Når man hjælper sin mor med blande alle ingredienserne sammen i en stor skål og utålmodigt ser kagen bage gennem ovnvinduet.

Når lagkagen skal pyntes. Eller når man bruger lang tid på at vælge den helt perfekte kage blandt de mange fristelser i bagerens vindue. Det er noget af det, der gør en fødselsdag til noget helt særligt.  

Indendørs selskabsleg for børn: Melkagen

Men hvorfor ikke også en kage, som alle kan være med til at lave? Melkage-legen er kendt mange steder i verden. Det er en meget enkel leg, der kan leges indendørs, og som lærer børnene tålmodighed og koordination.  

Du skal bruge:

  • En stor skål eller beholder
  • En stor flad plade, bakke eller bagepapir
  • Mel
  • Fristende slik eller et lille stykke legetøj
  • En sløv kniv eller andet redskab til at "skære kagen med" – husk at legen skal ske under opsyn af en voksen.

Sådan leges denne indendørs selskabsleg for børn:

  • Læg et stykke slik eller legetøj i bunden af skålen.
  • Bed fødselsdagsbarnet om at være bager. Bed ham eller hende om at fylde skålen op med mel, det skal fyldes helt op til kanten og trykkes godt til.
  • Vend Melkagen ud på en plade eller bakke.
  • Bed deltagerne om at stille sig i en række. De skal nu skiftes til – meget forsigtigt – at skære et stykke kage, uden at slikket/legetøjet på toppen falder ned.
  • Og nu kommer vi til den del, der griser lidt: Den deltager, som skærer det stykke, der får slikket/legetøjet til at falde ned, skal få det ud af melbunken KUN ved brug af munden – ingen hænder, gafler eller skeer til hjælp!

Denne indendørs selskabsleg er god til at lære børnene tålmodighed og udholdenhed, da de både skal vente på, det bliver deres tur til at skære kagen og støtte de andre deltagere i ikke at få kagen til at falde fra hinanden. Det kræver også en meget rolig hånd at skære kagen for at undgå at den smuldrer.

Tip til pletfjerning: Selvom legen godt kan grise lidt, så pletter mel ikke på tøjet. Det kan bare børstes af bagefter og senere kan du vaske tøjet med et Bio-tex vaskemiddel. Du kan finde flere tips til pletfjerning her, hvis børnene kommer hjem efter en festlig fødselsdag med pletter på tøjet.