Dødbold – et boldspil for hele familien

Vil du sætte gang i det næste familiearrangement? I så fald er dødbold en oplagt aktivitet. Bliv klogere på dødbold og dets regler her »

Dødbold kan spilles af alle aldersgrupper

Der findes mange sjove boldspil - et af dem er dødbold. Desværre er spillet gået lidt i glemmebogen hos mange, hvilket er en skam, da det er et sjovt spil for hele familien.

Bolden der bliver brugt i dødbold er blød, hvilket gør det til et attraktiv spil uanset alder. I bestemmer helt selv, hvor intenst spillet skal være – bliver det for let, kan sværhedsgraden altid øges.

Bliv klogere på reglerne i dødbold

Reglerne i dødbold er ret enkle – det gælder om at skyde de andre spillere på banen uden selv at blive ramt. Rammer du de andre spillere, dør de. Der findes dog to undtagelser. Spilleren dør ikke, hvis dødbolden rammer jorden først. Den anden undtagelse er, at griber personen, du skyder bolden, dør du selv. Dør en spiller, skal spilleren sætte sig ned, der hvor denne blev ramt.

Ryger dødbolden ud fra banen, hentes den hurtigt og legen fortsætter.

Når der kun er én spiller tilbage, er spillet slut. Den sidste spiller på banen er vinderen af dødbold.

Andre dødbold regler

Spilleren der har bolden må gå tre skridt, mens de resterende spillere skal stå stille. En anden regel du kan indføre er en befrier. En spiller bliver befriet, hvis den spiller der skød dem, selv bliver skudt. Andre spiller også med, at du kan blive befriet, hvis du får fat i bolden, mens du er død.

Skal sværhedsgraden intensiveres, kan man med fordel gøre arealet af banen mindre eller tage flere bolde i brug.

Antal deltagere

4- 24 deltagere

Det skal du bruge

  • En blød bold (Gerne en skumbold)
  • Kegler (til at markere banen)

Sådan gør du

  • Start med at markere banen med kegler
  • Find en bold
  • Udvælg en dommer
  • Dommer kaster bolden tilfældigt ud blandt spillerne og spillet begynder