Ferie med børn i Danmark

Skal du holde ferie med børn i Danmark? Få inspiration til en masse sjove aktiviteter for hele familien, som dine børn uden tvivl vil elske! Læs mere her »

Danmark er fuld af oplevelser for hele familien

Det er bestemt ikke kedeligt at holde ferie med børn i Danmark – her er utroligt meget at opleve og ikke langt imellem oplevelserne, uanset hvilken del af landet I vælger at besøge. Og det bedste af det hele – I slipper for lange anstrengende køreture med trætte børn på bagsædet, som ikke gider at køre i bil.

Tag på oplevelse i det danske sommerland, og få den bedste ferie med jeres børn!

Få den bedste ferie med børn

Vi har lagt hovedet i blød og fundet en række sjove aktiviteter, der er perfekte til en sjov ferie med børn i Danmark både i sommer- og efterårsferien.

Kanotur – en tur på vandet

På jeres ferie med børn må I ikke snyde jer selv for at leje en kano. At sejle i kano er en oplagt idé til en hyggelig dag i familiens selskab både for børn og voksne. Pak en picnickurv, så I kan tage et stop undervejs, imens I nyder en lækker frokost, og børnene kan få lov at strække ben og lege lidt.

Bliv rytter for en dag

Du behøver ikke eje en hest for at prøve kræfter med ridning. Mange ridecentre tilbyder ponyridning til voksne og børn i alle aldre, enten kortere trækketure eller længere turridning efter niveau i den smukke danske natur. Det er en hyggelig og anderledes måde at opleve naturen på, og desuden er det også en god ferieaktivitet, hvis du vil udfordre dine børns motorik og balance.

Krabbefiskeri på havnen

Det skal I bruge:

  • Redningsveste
  • Net
  • Spande
  • Madding (For eksempel blåmuslinger)

Tag familien med på krabbefiskeri ved en af de danske havne – det er, og bliver et stort hit blandt børn. Medbring en stor spand med vand i, hvor I kan putte krabberne i. Er I rigtig rare, så smid et par blåmuslinger ned til krabberne, så de har lidt at hygge sig med, og ikke føler sig helt snydt. Når I ikke gider at fange flere krabber, skal I naturligvis slippe dem fri igen.

Hjemmelavede sæbebobler – større og stærkere end nogensinde før

Børn elsker sæbebobler! Så hvorfor ikke prøve at lave jeres egne? Med den helt rette opskrift kan I tage jeres sæbebobler til et helt nyt niveau. Sæbebobler er den perfekte udendørsaktivitet på en varm sommerdag, når I holder ferie med børn i Danmark. Vil I have en god sæbebobleopskrift og gode tips til at lave årets største sæbeboble, får I vores bud på det her.

NA

Efterårsferie med børn

Svampejagt – find ingredienserne til jeres aftensmad

I Danmark findes der et væld af forskellige svampearter, og i efteråret er der især mulighed for at finde svampe i skove, enge og marker. Tag dine børn med på svampejagt i efterårsferien, det er både sjovt og spændende! Ikke alle svampe er spiselige, det er derfor en god idé at læse lidt op på de forskellige svampe, inden du tager på svampejagt med dine børn.

Tag på skattejagt og find havets guld

Når det stormer, bliver der skyllet spændende ting ind på stranden – en af dem er rav. Rav er hærdet harpiks, der har eksisteret i 30-50 millioner af år. I folkemunde bliver rav kaldt havets guld, så tag på skattejagt langs den danske kyst sammen med dine børn, og find de små gyldne klumper, der i flere hundrede år har fået folk til at rode i vandkanten.

Det er i princippet muligt at finde rav langs alle danske kyster, men de mest blæsende strækninger er chancen for at finde rav størst.

En tur i svømmehallen

I efterårsferien er vejret ikke altid med en, det kan derfor være en god idé at have en par gode indendørsaktiviteter i ærmet, når du er på ferie med børn i Danmark. På en kold regnvejrsdag er en tur i svømmehal altid et hit – her kan I øve udspring, lave vandkamp og forbedre jeres svømmeskills.

Vi håber du får en herlig ferie med dine børn!