Hjemmelavet påskepynt for hele familien

Ønsker du en påske fyldt med kreative aktiviteter, som hele familien kan deltage i? Få inspiration til hjemmelavet påskepynt og en sjov dag i påskens tegn »

Få inspiration til årets påskepynt

Påsken står for døren, og det er blevet tid til at pynte op. Kom i påskestemning med hjemmelavet påskepynt, som du selv kan kreere i samarbejde med dine børn. Her på siden kan du få inspiration til en sjov og kreativ dag i påskens tegn.

Inspiration til hjemmelavet påskepynt

Ingen påske uden påskepynt, og hvad er hyggeligere end at lave sit eget påskepynt med sine børn? Med hjemmelavet påskepynt får dine børn mulighed for at udfolde deres kreative evner, og sætte deres eget præg på dekorationen.

Herefter kan I invitere hele familien hjem til en hyggelig frokost, hvor børnene kan få lov at pynte bordet med deres hjemmelavede påskepynt.

Materialer der er gode at have, når der skal laves påskepynt:

  • Farvet karton
  • Lim
  • Sakse
  • Ståltråd og snor
  • Fjer og glimmer
  • Øjne og andet pynt

Æg som påskepynt

Pustede påskeæg er en klassiker, når det gælder hjemmelavet påskepynt. Der findes et væld af måder at dekorere påskeæg på.

Maling: I kan for eksempel male jeres eget påskeæg med akvarelmaling eller vandfarve og dekorere dem med fjer og glimmer.

Påskeæg med fjer: En anden god måde at dekorere æggene på, er ved at dekorere dem med fjer. Fjer kan nemlig nemt limes på ægget. Desuden kan du selv bestemme, hvilket udtryk du ønsker alt efter farven på fjerene. Det er derfor en god idé at købe fjer i forskellige farver, det vil dine børn også med sikkerhed sætte pris på.

Påskeharer: Du kan også lave små påskeharer ud af pustede æg. Tegn et sødt ansigt på ægget med en tusch, og brug ståltråd til at forme ørene med. Resten af pynten er op til fantasien!  

Tip til den voksne: Vil du gerne lave nogle mere enkle og dekorative påskeæg, kan du med fordel holde æggene i et enkelt udtryk, ved at tegne fine grafiske mønstre på dem. Hæng herefter æggene i et par grene, som kan pynte i vinduet.

Påskepynt i karton

En klassiker blandt børn er påskepynt i karton, som giver dem mulighed for rigtigt at klippe-klistre. Lad de mindste være med til påskeklip – brug de små hænder og fødder som skabelon på farvet pap. Herefter kan udklippene bruges til at forme påskekyllinger, påskeliljer, gulerødder og hvad I ellers kan finde på – kun fantasien sætter grænser. Hæng pynten op i snore eller brug det som bordpynt til årets påskefrokost. 

Påskepynt skabeloner: Har I brug for lidt hjælp til fremstillingen af påskepynt, findes der mange fine skabeloner på nettet. Det kunne eksempelvis være en påskehare, et påske lam eller et kræmmerhus til påskeguf. Print skabelonerne ud inden jeres påske-klippe-klistre dag, så I hurtigt og nemt kan komme i gang. Børnene vil uden tvivl elske at være med til klippe skabelonerne ud, og omdanne dem til fint påskepynt.