Selskabslege for børn: Æg og balloner

Husker du, hvor svært det var som barn at sove for bar spænding natten før ens fødselsdag?

Husker du, hvor svært det var som barn at sove for bar spænding natten før ens fødselsdag? Tøjet, der lå klar, til at hoppe i om morgenen – duften af den hjemmelavede mad? Selskabslege gør den særlige dag endnu sjovere. Derfor har vi været jorden rundt for at finde de bedste selskabslege. Vi kan ikke garantere, at tøjet ikke bliver lidt snavset og omgivelserne lidt grisede, men det bliver helt sikkert sjovt! Og børnene lærer samtidig noget!

Vandballonlege: Æg og balloner

Æg og balloner er en populær indisk leg, som børnene elsker. Den leges ofte udendørs med vandballoner på en meget varm sommerdag, så alle kan blive kølet lidt ned. Eller med hele rå æg, som er yderst effektivt, hvis det ikke gør noget, at børnene bliver lidt snavsede.  

Du skal bruge:

  • Hele rå æg eller vandballoner (sammenrullede strømper fungerer også godt indendørs).
  • Masser af plads ­– flyt alle møbler ud af rummet, hvis I leger indendørs.

Sådan leger I denne selskabsleg:

  • Bed børnene om at dele sig op i par og stille sig over for hinanden og så tage et skridt baglæns. Giv hvert par et æg eller en vandballon.
  • For at gøre legen endnu mere spændende, kan du tilsætte frugtfarve eller spiseligt farvepulver til vandet i ballonerne.
  • Fortæl parrene, at de virkelig skal koncentrere sig om at kaste og gribe, så ægget/ballonen ikke falder på gulvet.
  • Hver gang de har kastet og grebet ægget/ballonen, skal de træde et skridt tilbage. Bliv ved indtil et par taber ægget/ballonen på jorden.

I Indien leger man ofte vandballonlegen i hold, men ved at sætte børnene sammen i par får du dem til at koncentrere sig endnu mere på tre vigtige områder: Mod (konfrontere deres angst for at tabe), koncentration (om at kaste og gribe) og præcision (til at bestemme hvor hårdt, der skal kastes og blødheden i grebet).

Tips til pletfjerning: Du behøver ikke bekymre dig om pletter, når der skal leges. Æggehvide kommer nemt af med koldt saltvand og rent vand. Er pletten ikke væk, så lad tøjet tørre og læg det i blød og vask med Bio-tex. Husk at tjekke vaskeanvisningen på tøjet inden du begynder at behandle pletten! Se flere tips til pletfjerning her.