Sjove idéer til børnefødselsdage

Dit barns fødselsdag er en af de mest specielle dage på året - Sørg for at det bliver en dag dit barn ikke glemmer. Se vores idéer til børnefødselsdage her

Dit barns fødselsdag er en af de mest specielle dage på året, som dit barn uden tvivl ser frem til i ugerne op til. Udover at vække dit barn på sengen med fødselsdagssang og give dem fødselsdagsgaver - er en sjov børnefødselsdag altid en god idé! Forberedelse og planlægning inden den store dag er alfa omega, som ved de fleste andre aktiviteter for børn. Vi har derfor lavet en guide med idéer til børnefødselsdage, så du er sikker på, at dit barn får den bedste fest!  

Idéer til tema for børnefødselsdagen

Det bliver mere og mere populært at have et tema til børnefødselsdagen. Mangler du idéer til børnefødselsdagen, og hvilket tema du skal vælge, finder du tre gode bud nedenfor.

Fodboldfest

Hvis I har mulighed for at være udenfor, kan en fodboldfest være en oplagt idé til dit barns børnefødselsdag. Både drenge og piger vil synes, at en fodboldfest er spændende og sjov. Det sporty tema gør det muligt, at alle gæster kan deltage i en vaskeægte fodboldkamp eller andre sjove lege udendørs. Prøv for eksempel legen Kaste gris – alle står i en cirkel og kaster en bold til hinanden. Bolden må under ingen omstændigheder ramme jorden.

Rammer bolden jorden, får personen, som ikke griber den tildelt bogstavet G, sker det for samme person igen, får denne et R og til sidst et I og S. Hvis en deltager har mistet bolden fire gange, ryger personen ud af spillet. Den sidste som står tilbage i rundkredsen vinder! Du kan også lave en fødselsdagskage, der er formet som en fodbold – kun fantasien sætter grænser!

Prins- og prinsesse børnefødselsdag

Dette er et meget klassisk tema til en børnefødselsdag, som åbner for mange forskellige sjove muligheder. De små gæster kan udstyres med kroner og sværd, når de kommer til børnefødselsdagen. Ligeledes er det oplagt at lave en fødselsdagskage, som er dekoreret med dit barns yndlings prinsesse eller prins.

En anden sjov idé er at lave en indgang, der ligner indgangen til en slot, som alle gæster skal igennem, når de kommer til festen. Tag en stor papkasse og skær en bue i den. Tilføj vinduer og tårne på toppen og dekorer papkassen med maling! Det er oplagt at få dine børn til at hjælpe, de vil elske at blive inddraget i den kreative proces.

Piratfest

En piratfest er spændende og giver børnene mulighed for at klæde sig ud som pirater og sørøvere! Et godt tip er at pynte op til festen med de traditionelle piratfarver: rød, sort og hvid. Et andet tip er at lave en skattejagt enten indenfor eller ude i haven.

Lav nogle spor forskellige steder eller et skattekort, hvor børnene hele tiden finder flere og flere ledetråde. Børn vil elske at regne ledetrådene ud i deres iver efter at finde skatten. Mangler du inspiration til at arrangere en skattejagt? Bare rolig vi har lavet en guide, som du finder her.

Mad idéer til børnefødselsdagen

I vil naturligvis have brug for en fødselsdagskage og snack til festen. Det er ingen hemmelighed, at børn elsker kage så hvorfor ikke lave din egen? En hjemmebagt kage giver dig mulighed for selv at dekorere kagen, – du kan f.eks. skrive dit barns navn med frosting. Du kan også lave pandekager i forskellige farver eller fish & chips serveret i en papirbåd.

Ønsker du en lidt sundere form for snack, kan du bruge små kageforme med forskellige motiver til at lave figurer ud af frugten. Gode frugter at bruge til dette er: honningmelon, vandmelon, æbler og ananas. Server frugten i forskellige skåle og lad børnene gætte hvilken slags frugt det er. Men husk altid at spørge de andre forældre om deres børn har fødevareallergier, så du ikke serverer noget, de ikke kan tåle.

Spil til børn

Der er massere af sjove udendørs lege og spil til børn. Skal du holde børnefødselsdag i sommerperioden, er det oplagt at være udenfor! I kan f.eks. lege Simon siger eller en klassiker som gemmeleg? En anden aktivitet, som børn elsker er ansigtsmaling – find tips til motiver og metoder her. Hvis det begynder at regne, eller hvis du foretrækker at holde fødselsdagsfesten indendørs, kan i sagtens lege legene indenfor i stedet.