Sommeraktiviteter for børn

Mangler du ideer til, hvad du og dine børn skal lave henover sommeren? Få inspiration til både indendørs og udendørs sommeraktiviteter. Læs mere her

Endelig sommerferie! Hvilket betyder mere tid til hygge og sjove aktiviteter med dine børn. Vi har lavet en guide med massere af sjove sommeraktiviteter, som du kan lave med dine børn. I guiden finder du både ideer til sommeraktiviteterne i kan lave på en varm solskinsdag, og til de mere regnfulde dage, som den danske sommer ofte også byder på.

Udendørs sommeraktiviteter for hele familien

Lav mad over bål

At lave mad over bål er en oplagt sommeraktivitet, som alle børn elsker. Dette er en god måde at introducere børn til madlavning på, da det både er primitivt og lækkert. Vi har samlet et par gode opskrifter på bålmad, som du kan finde her (Indsæt link).

Sæbeboblekonkurrence

Sæbebobler er og bliver fascinerende! At lave sæbebobler er den perfekte sommeraktivitet for hele familien. Hvem i familien kan lave den største sæbeboble? Eller hvem kan lave det sejeste sæbebobleværktøj? Få tips til hvordan du laver de vildeste sæbebobler her.

Lad børnene hjælpe med havearbejde

Denne sommeraktivitet vil glæde både børn og forældre. Især yngre børn vil synes det er super sjovt og sejt at få lov at hjælpe til med havearbejdet. Dette er en oplagt sommeraktivitet for børn, da de både lærer en masse, samtidig med de lærer en masse om jord, blomster og planter. Få inspiration til hvilke haveaktiviteter i kan lave her.

Lav en naturscrapbog

Denne sommeraktivitet foregår både indenfor og udenfor. Først skal børnene ud i naturen og finde ting de vil have med i deres naturscrapbog, hvilket kan gøres i forbindelse med en gåtur. Efterfølgende tages tingene med indenfor, hvor scrapbogen kreeres. Få ideer til jeres naturscrapbog her.  

Sommeraktiviteter på en regnfuld sommer dag

Lav trylledej

En indendørsaktivitet som både kan fungere som en vinter – og sommeraktivitet er at lave figurer ud af trylledej. Det kræver intet andet end nogen få ingredienser, som de fleste alligevel altid har i hjemmet. Du kan lave alverdens figurer ud af trylledej, kun fantasien sætter grænser! Du finder en opskrift på trylledej her.

Lette korttricks

Børn elsker tryllekunst og magi, så hvorfor ikke lære dem et par tricks, som de kan blære sig med overfor deres venner? Dette er en perfekt sommeraktivitet, som både kan laves om dagen eller aftenen. Du finder et par gode korttricks her.

Lav et venskabsarmbånd

På en kedelig regnvejrsdag kan det være hyggeligt at fordybe sig i noget kreativt. Børn udvikler sig personligt gennem kreative aktiviteter, da de både lærer at fordybe og udtrykke sig gennem kreativ leg. Denne sommeraktivitet giver også barnet mulighed for at træne dets sociale kompetencer, hvis det laver et venskabsarmbånd sammen med en kammerat. Du finder en guide til, hvordan man laver venskabsarmbånd her.