Trylledej opskrift – Udforsk trylledej universet

Er det første gang du skal lave trylledej? Få tips og tricks til en sjov dag med trylledej. Det vil uden tvivl være et sikkert hit hos hele familien!

Trylledej opskrift

Trylledej kan bruges til mange ting, kun fantasien sætter grænser. Vi har samlet vores tips og tricks til en sjov dag med trylledej. Det vil uden tvivl blive et sikkert hit hos både børn og voksne!

  • 2 dl mel
  • 1 dl vand
  • 2 dl fint salt
  • 1 spsk olie

Ingredienserne æltes godt sammen og lad herefter dejen hvile i en times tid. Lad børnene ælte dejen, det kan godt svine en del, men heldigvis er det let at fjerne, når det er tørret lidt ind. Dejen kan sagtens gemmes et par uger. Det kræver blot, at du opbevarer den i en plastpose eller bøtte indtil den skal bruges.

Lav figurer i trylledej

Det er let at forme trylledej, men skal du sætte flere dele sammen, kan det være en god ide at ”lime” dejen sammen med lidt vand.

Vores 6 bud på, hvad trylledej kan bruges til

  • Figurer
  • Mad til legekøkkenet
  • Tal og bogstaver
  • Jul- og påskepynt
  • Dørskilt
  • Et hånd –eller fodaftryk

Sådan bager du trylledej

Det er vigtigt at trylledejen ikke får for meget varme, da det nemt revner ved for høj varme. Tynde figurer bør bages ved 100 grader i ca. 3 timer. Er dine trylledejsfigurer derimod tykke eller er der mange af dem på bagepladen, bør du i stedet bade dem i intervaller, da det er mere optimalt.

Det gør du således: 1 time ved 50 grader, 1 time ved 75 grader, 1 time ved 100 grader og 1 time ved 125 grader. Er figuren ikke gennembagt, så giv dem en time mere på 125 grader. Trylledejen er færdig med at bage, når de er hårde og det lyder hult, hvis man banker på den.

Sådan maler du trylledej

Det er en god ide, at lakere trylledejen. Det skyldes, at salten i trylledejen, tiltrækker fugt, hvilket med tiden fører til at dejen bliver blød, hvis ikke den lakeres. Det mest holdbare resultat får man ved at lakere trylledejen først og derefter male den med akrylmaling.

Efter trylledejen er blevet malet, skal den lakeres igen. Hvis du lakerer trylledejen, bør du efterlade et lille område uden lakering, for at eventuel fugt kan komme ud. På trods af det kan det være fint at male trylledejen med vandmaling, da trylledejen alligevel har en vis holdbarhed og ikke i samme grad er tidskrævende.

 

Ophæng af trylledej

Hvis du ønsker at hænge din trylledejsfigur op, kan du enten køre ståltråd igennem figuren eller lime en papirklips bag på figuren. Det skal dog være på et område, hvor den er lakeret.