Udelege - Sjove lege du kan lege udenfor

Mangler du inspiration til, hvad du kan lave med dine børn udenfor? Læs vores guide til sjove udelege der ikke kræver nogen redskaber »

Udelege er essentielle for dit barns udvikling

Undersøgelser har vist at leg udendørs er essentielt for dit barns udvikling, men skal dit barn lokkes væk fra sin iPad, er det vigtigt, at du forbereder nogle sjove lege udenfor, som både udfordrer og underholder dit barn.

Der findes mange gode udendørslege, som blandt andet tæller dåskeskjul, hinke, forhindringsbane og skattejagt. I denne artikel kan du blive inspireret til flere sjove udelege, som du kan lege med dine børn og eventuelt deres venner.

Så saml dine børn og prøv nogle sjove udelege der er fri for moderne teknologi, og som samtidig giver god motion!

Gemmeleg

Antal: Minimum 3 deltagere

Redskaber: ingen

Gemmeleg er en oplagt udeleg, som de fleste kender. Som det ligger i navnet, går gemmeleg ud på at gemme sig. Gemmeleg er især en leg, som mange småbørn synes er sjov. Der findes utallige versioner af legen, hvordan I vil lege legen er op til jer selv.

I nogle versioner af legen tælles der til ti, tredive eller hundrede, og andre er der inkorporeret en base, hvor deltagerne har helle.

Fælles for alle versioner er, at én deltager bliver udvalgt til at være den, der skal finde de andre.

Simon siger

Antal: Minimum fire

Redskaber: ingen

Denne leg kræver ingen redskaber, og fungerer derfor både godt som inde- og udeleg. Til at begynde med bliver én deltager valgt til at være Simon. Den deltager der agerer Simon uddelegerer kommandoer, som de resterende deltagere skal udføre.

En kommando kunne være ”Simon siger hop”. Giver Simon en kommando uden at sige ”Simon siger” inden, skal man ikke udføre kommandoen. Hvis en deltager kommer til at gøre det alligevel, er denne ude af spillet.

Den sidste ”levende” deltager vinder legen og får æren af at være Simon i næste runde.

Det er også en oplagt leg at lave til en børnefødselsdag, da barnet der har fødselsdag i dagens anledning kan få lov ”at bestemme” over de andre.

Skyggefangeleg

Antal: Minimum tre

Redskaber: ingen

Skyggefangeleg er ny version af fangeleg – her gælder det nemlig ikke om at fange en deltager ved at røre denne fysisk men om at træde på hinandens skygger. Denne udeleg er kun mulig at lege på en solrig dag, da det ellers ikke er til at se hinandens skygger. Jo tættere på middag legen leges desto sværere biver legen på grund af solens placering.