Skip to content
Tips til pletfjerning

Tips til pletfjerning

Pletter er lig med oplevelser, så det er godt at få dem, men det er endnu bedre at fjerne dem hurtigt. Med vores eksperttips og tricks til pletfjerning er du hurtigt tilbage til dit friske, selvsikre jeg – vi hjælper dig med alt fra at få fedtpletter af tøjet til at få bugt med rødvinspletter.
Alle Bio-tex' vaskemidler er fulde af kraftfulde pletfjerneregenskaber, men særligt hårdføre pletter kan behøve en ekstra indsats. Hvis du vil vide, hvordan du fjerner en genstridig plet, skal du først og fremmest kende til forbehandling. Du kan bruge Bio-tex flydende vaskemiddel eller vaskepulver blandet med vand til dette.
Mange pletfjerningsteknikker anbefaler, at du behandler pletten så hurtigt som muligt – men der er undtagelser. Hvis du skal fjerne stearin, bør du vente indtil pletten er størknet, imens en frisk rødvinsplet er lettere at slippe af med end en gammel. Læs vores artikler, og lær mere.
Den bedste temperatur til at bekæmpe pletterne kan også variere. Den bedste metode til at fjerne pletter afhænger af, hvad pletten er lavet af: proteinbaserede pletter kræver koldt vand, imens nøglen til at få bugt med fedtpletter ligger i at tænde for den varme hane.
Det er nemt at gå til pletten med det samme, men inden du går i gang, bør du læse tøjets vaskeseddel nøje og følge instruktionerne. Ikke alle tekstiler tåler maskinvask, og det bedste middel til at fjerne pletter på silke er højst sandsynlig ikke det samme, du skal bruge til bomuld.