Skip to content
Fedtpletter på tøj - Fjern de værste fedtpletter fra dit tøj

Fjern de værste fedtpletter fra dit tøj

Fjern fedtpletterne

Et stænk fedt fra stegepanden, eller en fedtet plet på et par overalls behøver ikke at blive enden på dit elskede tøj. Fedtpletter på tøj kan ofte være meget enklere at behandle end andre typer pletter. Olieholdige pletter som fedtpletter kan nemlig effektivt opløses med opvaskemiddel. Læs med, og få svar på alt, hvad du har brug for at vide, når du skal fjerne fedtpletter på tøj.

Sådan fjerner du fedtpletter fra dit tøj

Sammenlignet med andre pletter er fedtpletter relativt enkle at fjerne fra dit tøj. Som altid, skal du huske at tjekke vaskeanvisningen på dit tøj for at sikre, at de kan tåle den behandling du vælger. Husk at teste på et skjult område af stoffet, f.eks. i sømmen for at sikre, at tøjet ikke bliver misfarvet eller plettet.

Disse produkter skal du bruge for at fjerne fedtpletter på tøj

Vaskepulver

  • Påfør et flydende vaskemiddel som Bio-tex Pletspray på pletten og gnid det forsigtigt ind i pletten.
  • Tjek vaskeanvisningen på din vare og vask med den højest mulige varme.
  • Sørg for, at pletten er fuldstændig fjernet, før du tørrer tøjet. Gentag processen eller prøv nedenstående metode, hvis pletten ikke forsvinder helt.
  • Vi anbefaler at vaske tøjet i Biotex Flydende Vaskemiddel, da vaskemidlet indeholder ingredienser, som er super effektive mod fedtpletter på tøjet.

Opvaskemiddel

Selvom vi altid anbefaler at bruge et produkt specielt udviklet til at rense tøj, for genstridige fedtpletter, kan helt klassisk opvaskemiddel være vejen frem. Opvaskemiddel er særligt effektivt, hvis du har spildt madolie og har brug for at tackle pletten hurtigt.

  • Læg tøjet ud på et bord eller lignende og dæk pletten med en fortyndet opløsning af et opvaskemiddel.
  • Brug dine fingre til blidt at arbejde opvaskemidlet ind i stoffet. Du vil se, at pletten begynder at opløse sig næsten øjeblikkeligt, da de fleste rengøringsmidler er i stand til at absorbere fedt med det samme.
  • Skyl opvaskemidlet ud, og vask tøjet i vaskemaskinen med Bio-Tex superkoncentreret. Så sikrer du, at dine fedtpletterne forsvinder, og tøjet igen ser ud som nyt.