Skip to content
Fjern harpiks fra dit tøj

Fjern harpiks fra dit tøj

En hyggelig dag i skoven kan hurtig føre til klistrede pletter på tøj og sko fra harpiks. Det kan også være, at dit barn spiller håndbold i sin fritid, og har fået harpiks på sit træningstøj. Harpikspletter forsvinder ikke ved en normal tur i vaskemaskinen. Heldigvis er det forholdsvis let at fjerne harpiks fra tøj, så længe du går ordentlig til værks.


Fjern harpikspletten hurtigst muligt

En regel som altid gælder – Jo hurtigere du fjerner en plet, desto lettere er den at fjerne. I denne artikel får du gode råd til, hvordan du hurtigt og nemt kan fjerne harpiks fra tøjet.


Pletguide: slip af med harpiks på tøjet

Start altid med at kradse så meget harpiks af tøjet som muligt, inden du går i gang med at fjerne pletten med skrappere midler.

Råd nr. 1

  1. Læg tøjet med harpiks-pletter på et underlag, som er i stand til at suge væske. Det kan f.eks. være et viskestykke eller et gammelt håndklæde.
  2. Brug enten en blanding af husholdningssprit og mineralsk terpentin (1:1) eller acetone til at duppe på harpiks-pletten. Gnid forsigtig harpiks-pletten væk med en bomuldsklud.
  3. Vask tøjet i vaskemaskinen. Prøv Bio-tex superkoncentreret flydende vaskemiddel , som er vores mest effektive flydende vaskemiddel.

Råd nr. 2

Er tøjet sart, er det vigtigt, at du behandler det ekstra nænsom.

  1. Gnid harpikspletten ind i smør eller margarine, og lad det virke et par timer
  2. Vask tøjet i vaskemaskinen

Fjern harpiks fra håndboldtøj

  1. Smør harpikspletten ind i brunsæbe og lad det ligge natten over (Ca. 8-12 timer)
  2. Vask tøjet alene i vaskemaskinen
  3. Er harpikspletten ikke helt forsvundet, kan du give tøjet en tur mere