Skip to content
Fjern harpiks fra dit tøj

Fjern harpiks fra dit tøj

En hyggelig dag i skoven kan hurtig føre til klistrede pletter på tøj og sko fra harpiks. Det kan også være, at dit barn spiller håndbold i sin fritid, og har fået harpiks på sit træningstøj. Harpikspletter forsvinder ikke ved en normal tur i vaskemaskinen. Heldigvis er det forholdsvis let at fjerne harpiks fra tøj, så længe du går ordentlig til værks.


Fjern harpikspletten hurtigst muligt

En regel som altid gælder – Jo hurtigere du fjerner en plet, desto lettere er den at fjerne. I denne artikel får du gode råd til, hvordan du hurtigt og nemt kan fjerne harpiks fra tøjet.


Pletguide: slip af med harpiks på tøjet

Start altid med at kradse så meget harpiks af tøjet som muligt, inden du går i gang med at fjerne pletten med skrappere midler.

Råd nr. 1

  1. Læg tøjet med harpiks-pletter på et underlag, som er i stand til at suge væske. Det kan f.eks. være et viskestykke eller et gammelt håndklæde.
  2. Brug enten en blanding af husholdningssprit og mineralsk terpentin (1:1) eller acetone til at duppe på harpiks-pletten. Gnid forsigtig harpiks-pletten væk med en bomuldsklud.
  3. Vask tøjet i vaskemaskinen. Prøv Bio-tex superkoncentreret flydende vaskemiddel , som er vores mest effektive flydende vaskemiddel.

Råd nr. 2

Er tøjet sart, er det vigtigt, at du behandler det ekstra nænsom.

  1. Gnid harpikspletten ind i smør eller margarine, og lad det virke et par timer
  2. Vask tøjet i vaskemaskinen

Fjern harpiks fra håndboldtøj

  1. Smør harpikspletten ind i brunsæbe og lad det ligge natten over (Ca. 8-12 timer)
  2. Vask tøjet alene i vaskemaskinen
  3. Er harpikspletten ikke helt forsvundet, kan du give tøjet en tur mere

Cleanipedia giver tips til alle dine husholdningsbehov. Uanset om du skal rydde op eller tackle svære pletter, klik her og find ud af, hvordan du rengør næsten alt!