Skip to content
Fjern mælkebøttesaft på tøj

Fjern mælkebøttesaft på tøj

En sommerdag udenfor på græsplænen med familien, hvor børnene tumler rundt i græsset, kan hurtigt resultere i pletter fra mælkebøttesaft på tøjet. En flot blomsterkrans lavet af mælkebøtter kan resultere i brune skjolder på tøjet, som er svære at få af. Det er dog ikke umuligt, og med disse gode råd til hvordan du fjerner mælkebøttesaft fra tøjet, kan du igen få tøjet til at se ud som nyt.

 

Fjern mælkebøttesaft på tøjet med rensebenzin

Du kan nemt fjerne de brune pletter med rensebenzin. Alt du skal gøre er at ligge tøjet på et underlag, som kan tåle rensebenzin, eller f.eks. et stykke køkkenrulle under, der kan suge overskydende rensebenzin imellem tøjet og underlaget. Kom en smule rensebenzin på en bomuldsklud og dup på pletten.

Herefter er det vigtigt, at du vasker tøjet efter instruktionerne på vaskesedlen. Ønsker du at fjerne pletten fra mælkebøttesaft på en mere bæredygtig måde, kan du også fjerne pletten med citronsaft. Alt du skal gøre er at blande opvaskemiddel med saft fra en halv citron, som du påfører på mælkebøttepletten. Læg tøjet i en plastikpose i 8-12 timer på den måde undgår du, at de aktive stoffer tørrer ind. Vask herefter tøjet efter dets vaskeanvisninger.

 

Fjern mælkebøttesaft på hvidt bomuld

Skal du fjerne pletter fra mælkebøttesaft på hvidt bomuld, er det vigtigt, at du anvender en anden fremgangsmåde. Her kan du med gode resultater bruge brun sæbe. Smør pletterne fra mælkebøttesaft godt ind i den brune sæbe, og lad tøjet ligge natten over. Du kan med fordel lægge tøjet i en pose. Dagen efter skraber du sæben af, og vasker som normalt i vaskemaskinen.

 

Brug Bio-Tex vaskekapsler til at fjerne pletter fra mælkebøttesaft

Det er ikke milde metoder, du skal anvende, hvis du har fået mælkebøttesaft på dit tøj. Derfor er det også vigtigt, at du vasker tøjet efter du har anvendt en af ovenstående metoder til at fjerne mælkebøttesaft. Vi anbefaler, at du anvender Bio-Tex vaskekapsler, da de er ekstremt effektive mod pletter og giver et strålende rent resultat. Skulle der imod forventning være enkelte rester af mælkebøttesaften tilbage, vil det forsvinde efter tøjet har været en tur i vaskemaskinen.