Skip to content
Guide til at fjerne fugtpletter på tøj

Guide til at fjerne fugtpletter på tøj

Våde håndklæder glemt i sportstasken eller vasketøj, der har ligget lidt for længe i vaskemaskinen kan hurtigt danne grobund for fugtpletter på tøj. Specielt bomuld og andre organiske materialer giver svampen en fødekilde til at blomstre op. Heldigvis kan selv de mest genstridige pletter fjernes med disse tips og tricks:

 

Produkter der kan fjerne fugtpletter

Blegemiddel

Er en meget stærk kemisk blanding, som kan være effektiv til at slå fugt ihjel og fjerne alle pletter. Dog er det vigtigt at være opmærksom på kun at anvende blegemiddel på helt hvidt tøj eller teste farveægtheden på indersiden af tøjet først. Hvis du har sikret dig, at farven ikke løber, kan du ligge tøjet i blød i en blanding af vand og blegemiddel. Det er vigtigt at anvende handsker, og have et vindue åbent eller ventilatoren kørende, da lugten af blegemiddel er meget skrap. Efter tøjet har ligget i blød er fugtpletterne på tøjet væk, men det er vigtigt at vaske tøjet efterfølgende med almindeligt vaskemiddel.

Hvid lagereddike og Bio-tex Superkoncentreret vaskemiddel

Bland ca. 1,5 dl eddike med vand og læg tøjet i blød i mindst en time. Herefter skal du vaske tøjet i vaskemaskinen med Bio-tex vaskemiddel på den maximale temperatur, som tøjet kan tåle. Alternativt kan du tilføje 2-3 dl lagereddike direkte i vaskemaskinen, og vaske en normal vask. OBS: Du må aldrig blande lagereddike med et produkt, som indeholder blegemiddel, da det vil danne en giftig gas.

 

Forebyg fugtpletter

Du kan undgå, at tøjet får fugtpletter på tøj ved hjælp af disse råd:

  • Fjern tøjet fra vaskemaskinen hurtigst muligt, når vasken er slut
  • Hæng tøjet op på en tørresnor eller tørrestativ, så snart du har fjernet det fra vaskemaskinen
  • Alternativt kan du tørre tøjet i tørretumbleren, hvis tøjet kan tåle det
  • Svedigt træningstøj eller svømmetøj skal ikke efterlades i træningstasken, men hænges til tørre inden det ligges i vaskekurven.