Skip to content
Gode råd til at fjerne stearin fra tøj

Gode råd til at fjerne stearin fra tøj

Lys til en fødselsdagskage eller en god familie middag kan gøre mange begivenheder endnu mere specielle. Er du så uheldig at få flydende stearin på tøjet, har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du fjerner det hurtigt og (vigtigst af alt) effektivt. Før du starter: Uanset hvilken plet du skal til at fjerne, er det vigtigt at tjekke vaskeanvisningen inden. Det kan være tøjet kræver en speciel vaskemetode eller er ekstra sart.

Fjern stearin fra tøjet med 5 trin

1. Lad stearinen tørre helt

For størstedelen af pletter anbefaler vi at fjerne dem hurtigst muligt. Det er normalt lettere at fjerne pletten, hvis den ikke har nået at sætte sig i materialet først – men det er ikke tilfældet med stearin. Du kan enten lade pletten tørre naturligt, eller anvende et par isterninger til at speede processen frem.

2. Skrab det af

Når pletten er helt tør, kan du skrabe det meste af stearinen af. Du kan fjerne hele toppen af pletten, og kun efterlade det stearin, som har sat sig i stoffet. Det er bedre at anvende en ske end en kniv, så du undgår huller i stoffet.

3. Damp resten ud af stoffet

For at fjerne det resterende stearin, som har sat sig i fibrene, skal du varme pletten op. Her er tricket af få stearin til at sætte sig i noget andet, som f.eks. et stykke køkkenrulle. Placér køkkenrulle under og over pletten og lig et tyndt viskestykke ovenpå og brug strygejernet til at varme pletten op. Varmen får stearinen til at smelte, og papiret vil absorbere resten af pletten.

4. Fjern farve

Er stearin tilsvarende farven på dit tøj, kan du som regel springe dette trin over. Her har du brug for en god forbehandlende pletspray, her kan du med fordel anvende Bio-tex Pletspray. Gnid forsigtigt ind i pletten for at beskytte tekstil og farver.

5. Vask normalt

En hurtig vask er alt der skal til for at fjerne det resterende stearin, hvis der er mere tilbage og for at få farven ud af tøjet. Sørg for at tjekke tøjet efter, når det kommer ud af maskinen for at være sikker på, at pletten er helt væk. Skulle der mod forventning være mere tilbage, så gentag Trin 4 & 5.