Skip to content
Græspletter på tøj - Tips til at fjerne pletterne

Græspletter på tøj - Tips til at fjerne pletterne

Når vi tænker tilbage på vores barndom er det helt sikkert, at nogle af vores bedste minder inkluderer udendørs aktiviteter: sportsaktiviteter, klatring i træer eller tumlen rundt på græsplænen. Hvis der er noget vi ikke husker fra vores barndom, er det vores forældres besvær med at fjerne græspletter fra tøjet. Har du børn, som elsker at være udendørs? Så er du helt sikkert bekendt med synet af mudder eller græs på tøjet. Heldigvis er der flere metoder til at få bugt med græspletter på tøjet. Læs med herunder og få vores bedste tips til, hvordan du fjerner græspletter.

Sådan fjerner du græspletter fra tøjet

Der er flere metoder og produkter du kan anvende, når du skal fjerne græspletter fra farvet tøj. Husk på at metoden er forskellig, afhængig af hvilket stof dit tøj er lavet af: tjek derfor altid vaskemærket i tøjet. Er dit tøj lavet af viskose, syntetisk, polyester, bomuld eller nylon kan du anvende følgende metode.

  1. Gnid forsigtig græspletten ind i et flydende vaskemiddel med enzymer, lad det sidde et par minutter og skyl herefter tøjet. Vi anbefaler at bruge Biotexs flydende vaskemiddel. Vores produkter er ikke alene effektiv mod pletter, de er også udviklet til forbehandling af pletter. 
  2. Vask nu tøjet i vaskemaskinen, som du ellers ville gøre med Bio-tex vaskemiddel.

Fjern græspletter fra sart tøj

Hvis du har været så uheldig at få græs på tøj lavet af silke eller uld, skal du være ekstra opmærksom på at tjekke vaskeanvisningen. Hvis tøjet kan klare det, anbefaler vi at anvende husholdningssprit på pletten inden du håndvasker det. Husk i denne forbindelse også at anvende vaskemiddel, som er tilpasset sart tøj.