Skip to content
Pletfjerning – Lær, hvordan du bedst fjerner pletter

Pletfjerning – Lær, hvordan du bedst fjerner pletter

Spild og pletter er en irriterende og ofte tilbagevende gene for de fleste af os, især hvis du er forælder til små børn. Uanset, hvor omhyggelig du eller dine børn er, kan og vil uheld ske, og det er vigtigt at være forberedt på, hvordan man håndterer pletfjerning bedst muligt.

Og desuden er det jo heller ikke sjovt for børnene, hvis de konstant skal være på vagt for at få pletter på tøjet. Mange af os har prøvet at få en plet på yndlingstrøjen, der nægter at forsvinde. Nu skal det være slut med pletter. Læs med her, og lær, hvordan du kommer selv de mest sejlivede pletter til livs med et par enkle, men yderst effektive tips og tricks.

Nogle pletter er for hårdnakkede til, at din vaskemaskine kan klare dem af sig selv, og nogle pletter opfører sig anderledes end andre. Protein-baserede pletter såsom blod kan ikke behandles på samme måde som fx en olie – eller mudderplet. Måske vidste du heller ikke, at rød- og hvidvinspletter kræver forskellige former for pletfjerning? Det er kun naturligt, at du i nogle situationer har brug for nogle råd om, hvordan du får pletter ud af dit tøj.

 

Trin for trin guide til pletfjerning

  1. Alle metoder til pletfjerning virker bedst, hvis du starter med at fjerne pletten så hurtigt som muligt. Er pletten først blevet tørt, bliver det meget sværere at få tøjet pænt igen.
  2. Læs altid vaskesedlen på tøjet før du går i gang med at fjerne pletten. På den måde kan du afgøre, hvilken pletfjerningsmetode, der er bedst til stoffet.
  3. Dup overskydende væske fra tøjet af med en klud. Er tøjet hvidt, skal du også anvende en hvid klud.
  4. Påfør en pletfjernerspray – du kan med fordel anvende Bio-tex Enzym Power Spray. Følg instruktionerne på emballagen.
  5. Vask tøjet som normalt efterfølgende.

 

Bliv en mester i pletfjerning

Pletfjerning behøver ikke at være så besværligt, som det nogle gange bliver fremlagt som. Med gode råd og vejledning til pletfjerning, er du godt på vej til at blive en pletfjerningsmester. Her på siden har vi samlet de bedste tips og tricks til pletfjerning samt artikler med vejledning om, hvordan du fjerner selv de mest sejlivede pletter fra dit vasketøj. Uanset om du har spildt neglelak på din favoritkjole eller ved et uheld dyppet ærmet i suppe, kan du få hjælp til at rense dit tøj.

Siden her beskæftiger sig med den bedste måde at fjerne pletter fra tøj og, hvilke produkter, der egner sig bedst til hvilke pletter. Uanset om det er din trofaste Bio-tex Pletspray, et middel som eddike eller citronsaft, eller et blegemiddel-baseret produkt, skal du nok blive en mester i pletfjerning fremover.