Skip to content
Pletter – Fjern pletter fra dit tøj

Pletter – Fjern pletter fra dit tøj

Pletter kan fortælle om alt det sjove, som familien har lavet sammen, men det er ikke spor sjovt, hvis du ikke kan fjerne de vanskelige pletter igen. Pletter er en del af vores hverdag som vi ikke kan komme udenom, uanset hvor gerne vi end ville. Heldigvis er der gode råd at hente uanset om du skal fjerne rødvinspletter, oliepletter eller fedtpletter fra dit og familiens tøj. Vi giver dig nøglen til at få bugt med de mest almindelige pletter.


Hvad kan man gøre for at undgå pletter på tøjet?

Pletter opstår i selv de mest ubelejlige situationer, og det kan være et værre hyr at forholde sig til de mange forskellige pletter, du kan rende ind i hver uge. Somme tider kan det virke som om de fornemmer, hvornår det passer dårligst, og så vælger at vise sig netop der. Vi giver dig det bedste udgangspunkt for at fjerne pletterne lige så snart de er kommet.

Sund fornuft og konstant opmærksomhed er det eneste, der helt og holdent kan holde dit tøj fri fra pletter (ud over en heldragt måske). Og selvom du passer på hver eneste bevægelse du foretager dig, og hele tiden holder øje med potentielle ’risikosituationer’, er der ingen garantier. Du kan nemlig være uheldig at have en klodset kollega eller et lille barn, der måske ikke er helt klar over, at man skal vaske sine hænder grundigt med sæbe, når man har leget med maling.

Og selvom du kunne forhindre alle potentielle tøjpletter ved at sidde stille på din stol hele dagen, er det ikke særlig sjovt. Det vi prøver at sige er, at du uanset hvad, er bedre tjent med et par gode tips og tricks til at fjerne pletter fra dit tøj.


Hvad kan du gøre for at fjerne pletter fra tøjet?

Pletter er ikke én universel størrelse. Hvordan pletten skal fjernes fra dit tøjet, afhænger selvfølgelig af den plet du har fået, og hvad det er for et stykke tøj, der er blevet pletramt. Der er dog et generelt råd, der gør sig gældende, når det kommer til at fjerne pletter.

  • Gør noget ved pletten hurtigst muligt.
  • Læs vaskeinstruktionen i tøjet, og se på vores pletguide.

Det er ganske simpelt, og kan måske virke indlysende. Ikke desto mindre, er der mange, der lige lader pletten side til de skal vaske næste gang. Det er ikke nogen god ide, og det gør kun dine muligheder for at fjerne pletten dårligere.

Når du har undersøgt, hvordan tøjet skal vaskes, bør du undersøge, hvordan du bedst fjerner lige netop den type plet. Tag et blik på listen herunder, og vælg den plettype du ønsker at fjerne.