Skip to content
Guide til at fjerne rødvinspletter

Guide til at fjerne rødvinspletter

Rødvinspletter – og hvordan du får dem af tøjet

Vi kender alle til denne situation. Du er midt i en god middag eller ude og få en enkelt drink, pludselig glider glasset ud af hånden på dig, og rødvinen er nu spredt ud over din nye hvide top.

Denne situation kan være pinlig og ikke særlig rar, men rødvinspletter behøver ikke at forblive på tøjet længe. Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du ved nogle få simple step, kan fjerne rødvinspletter fra dit tøj eller andet stof.

Trin for trin guide til at fjerne rødvinspletter

  1. Afhængigt af hvor meget vin du har spildt, skal du duppe det overskydende væske af med en ren klud eller noget køkkenrulle. Du må ikke gnide i rødvinspletten, så bliver det kun værre.
  2. Hvis det er muligt, tilsæt salt på pletten mens den stadigvæk er fugtig. Salt er et godt værktøj, da det suger det overskydende væske fra tøjet og forhindrer, at pletter spreder sig yderligere på tøjet.
  3. Du kan også prøve at tilføje hvidvin til pletten, da det vil hjælpe med at neutralisere den. Dup pletten forsigtigt for at fjerne overskydende væske. Bagepulver kan også være gavnligt til rødvinspletter, og kan tilføjes blandet op med et par dråber vand.
  4. Efter du har tilført bagepulver, hvidvin eller salt burde du se en forskel. Hvis det drejer sig om en større rødvinsplet eller hvis den allerede er ved at være tør, kan du forsøge at bade stoffet i hvidvin eller danskvand.
  5. Hvis du ikke har mulighed for at udføre nogle af ovenstående metoder, eller ingen af dem har formået at fjerne pletten komplet, så anbefaler vi at anvende et pletfjerningsmiddel til rødvinspletter, fx Bio-tex Enzym Power Spray. Her skal du blot følge vejledningen på etiketten.
  6. Efter behandlingen skal du vaske stoffet normalt på en kold vask med vaskemiddel som Bio-tex White flydende vaskemiddel. Dette vaskemiddel egner sig godt til vask ved lave temperaturer. Du skal helst undgå at vaske stoffet ved høj varme, da varmen medvirker at rødvinspletter sætter sig.
  7. Er tøjet hvidt? Så kan du med fordel anvende Bio-Tex white vaskepulver, da vaskepulveret indeholder blegemiddel.

Vær opmærksom på

Denne guide er udarbejdet i forbindelse med at fjerne rødvinspletter fra mere almindelige typer af stof – herunder bomuld og polyester. Hvis du herimod får rødvinspletter på finere stof som silke, vil vi anbefale at få professionel hjælp til at fjerne pletten. Det er altid en god idé at tjekke vaskeinstruktionerne på tøjet, inden du går i gang med at rengøre det, specielt hvis du bruger kemiske rengøringsmidler.

Husk at jo tidligere du går i gang med at fjerne rødvinspletter, jo bedre bliver resultatet. Vær ligeledes opmærksom på, at det kan være endnu sværere at fjerne rødvinspletter fra hvidt tøj. Derfor har vi udarbejdet en guide til præcis, hvordan du fjerne de genstridige pletter fra tøj, der er hvidt. Den finder du her.