Skip to content
Fjern lugt fra tøjet - Tips til at få lugtfri tøj igen
Fjern lugt fra tøjet

Guide: sådan fjerner du lugt fra tøj

Når du tager tøjet ud af vaskemaskinen, skulle det meget gerne dufte helt nyvasket. Sommetider er det desværre ikke tilfældet, og tøjet lugter allerede, så snart du åbner lågen. Vi har samlet nogle gode råd til, hvorfor dit tøj eventuelt lugter dårligt og hvordan du nemt kan fikse problemerne.

Årsager til ildelugtende tøj

Nogle gange lugter tøjet så snart det kommer ud af vaskemaskinen, men der kan også være andre årsager til, at tøjet lugter. Det kan være fordi du ryger indendørs, har kæledyr eller laver mad med stærktlugtende krydderier som hvidløg og karry. Her er nogle generelle årsager til, at dit tøj lugter og hvordan du bliver fri for problemet

  • Tjek vaskemaskinen

Lugter dit tøj, så snart du tager det ud af maskinen – så er sandsynligheden for, at det er selve maskinen, der lugter meget stor. Vaskemaskiner rengør ikke sig selv, og har brug for en opfriskning ind imellem. Vaskemaskinen kan opbygge snavs fra vasketøjet, som påvirker lugten på dit tøj – men der kan også gro mug på indersiden af vaskemaskinen, da det er et mørkt og fugtigt miljø.

Det er vigtigt at tjekke instruktionerne til vaskemaskinen inden man begynder at rengøre den, men 1 dl hvid lagereddike kan i mange tilfælde gøre tricket sammen med en vask ved høje temperaturer.

  • Nytænk dine vaske vaner

Den mest almindelig fejl, hvis vasketøjet ikke kommer ud af maskinen frisk, er fejldosering af vaskemiddel – det kan være du bruger for meget eller for lidt. Anvender du for meget vaskemiddel, er der mulighed for at tøjet ikke er blevet skyllet ordentligt igennem og for lidt kan resultere i, at tøjet ikke er blevet renset ordentligt. Et godt råd er at anvende en doseringsbold til Biotex Flydende Vaskemiddel, så du sikrer korrekt dosering ved hver eneste vask.

Tackl tøj der lugter

  • Fjern muggen lugt fra tøj

Dit tøj kan få en muggen lugt, hvis du opbevarer det i lukkede skabe, som enten ikke bliver rengjort regelmæssigt eller som er udsat for fugt. For at fjerne lugten, kan du lægge tøjet i en spand med koldt vand og ca. 2. dl bagepulver. Husk at afprøve en blanding med bagepulveret et skjult sted på tøjet, inden du ligger det i blød. Efterfølgende skal tøjet vaskes på almindelig vis efter tøjets vaskeinstruktioner.

  • Fjern røg lugt fra tøj

Bliver dit tøj eksponeret for cigaret røg, kan der meget vel sætte sig en grim lugt i stoffet. Heldigvis er denne type for lugt nem at fjerne – alt du behøver er at lufte tøjet i frisk luft. Vi anbefaler at hænge tøjet udendørs en dag, hvor det blæser godt og vinden kan blæse den grimme lugt ud af tøjet. Efterfølgende anbefaler vi at vaske tøjet i vaskemaskinen med Bio-tex vaskemiddel, og så skulle det igen være uden lugt.