Skip to content
Rent tøj - Få skinnende rent tøj med disse gode råd
Rent tøj

Få skinnende rent tøj med disse gode råd

Få rent tøj og mest ud af din vask med denne guide til at vaske tøj i vaskemaskinen. Måske har du lige købt din første vaskemaskinen, eller også er du urolig for, om dit tøj bliver helt rent, hvordan du anvender de forskellige indstillinger, og hvilken type vaskemiddel du skal anvende. Det er heldigvis meget simpelt, alt du skal gøre er at følge denne guide.

Tjek om din maskine er korrekt installeret

Uanset om du selv gør det, eller om det er en del af leveringsaftalen, så skal du være sikker på, at vaskemaskinen er korrekt opsat fra starten, hvis du ønsker, at dit tøj skal være rent. Du skal anvende instruktions manualen, og tjekke om vand og el er tilsat rigtigt. Ligeledes skal vaskemaskinen være placeret på en plan overflade et tørt og sikkert sted.

Sorter vasketøjet

For at få så rent tøj som muligt, skal tjekke vaskesedlen på tøjet inden og opdele tøjet efter:

  • Farver (mørkt, farver, lyst)
  • Stof (bomuld, syntetisk, uld, silke)
  • Maximum temperatur (håndvask, 30, 40, 60, 90 gr)

Du vil som regel kunne finde en forklaring på de forskellige symboler i instruktionsmanualen til vaskemaskinen.

Vælg det rigtige vaskeprogram

Moderne vaskemaskiner bruger intelligente teknologier og sensorer til at justere vasken til den type tøj, som du vasker, for at sikre du får så rent tøj som muligt. Men du skal være opmærksom på at vælge den rigtige temperatur, den rigtige mængde af omrøring og centrifugering, hvis du ønsket at få helt rent tøj. På de fleste maskiner kan du i dag finde følgende indstillinger:

  • Håndvask/Delikat/Dry Clean
  • Sko/Sports tøj
  • Kold vask (30 gr eller lavere temperatur)
  • Variable centrifugerings muligheder
  • Forskellige typer af skylle indstillinger

Brug det rigtige vaskemiddel

Der er forskellige metoder og muligheder, når du skal vælge vaskemiddel. Det vigtigste er at vælge et vaskemiddel, som er egnet til det stof og den temperatur du skal vaske og følg instruktionerne på emballagen. Skal du vaske hvidt tøj, anbefaler vi at anvende Biotex White Koncentreret Vaskepulver, da vaskepulveret indeholder enzymer, som virker mere effektivt mod pletter.

Det kan være fristende at tilføje lidt ekstra vaskemiddel for at få ekstra rent tøj, men dette har tværtimod den modsatte effekt, da du risikerer efterladte sæberester, hvilket kan få dit tøj til at lugte. Se hvor meget sæbe du skal anvende her.

Forbehandl pletter

Det er ikke nok at vide, hvordan du skal vaske tøjet i vaskemaskinen, da en tur i vaskemaskinen ikke vil hjælpe dig med at komme af med genstridige pletter. Derimod skal du forbehandle pletter, hvilket du kan gøre med en pletspray.

De fleste pletter kommer let af tøjet, hvis du enten ligger tøjet i blød først eller anvender en pletspray. Det er en fornøjelse at få rent tøj, og med ovenstående metoder bliver det en del lettere.