spring til indhold
  1. Hjem/
  2. Handling og håb for klimakrisen
Skud opad af skovtræer med sollys, der kommer gennem dem

Handling og håb for klimakrisen

Dark blue textured summary background
Vi anerkender, at klimakrisen haster, så vi smøger ærmerne op for at tage ordentligt fat og kæmpe for planeten.

Klimakrisen og dens indvirkning på vores miljø er et af de allerstørste problemer i vores tid. Men vi tror på, at enhver udfordring giver mulighed for at gøre en positiv forskel. Så hos Biotex smøger vi ærmerne op og gør det beskidte arbejde i kampen for vores planet, og vi beder alle om at følge trop.

En side om side af nogen, der henter plastflasker ved siden af ​​polære ishætter
OVERSVØMMELSER, BRANDE, TØRKER og ekstremt vejr er ved at blive til VIRKELIGHED, og det skader NATURENS BALANCE

Jordens klima har helt naturligt gennemgået forandringer gennem milliarder af år

Men det har aldrig ændret sig så meget eller så hurtigt, som det gør nu. Og det skyldes menneskelig aktivitet, der slipper drivhusgasser ud i atmosfæren. Lokalsamfund rundt om i verden mærker allerede konsekvenserne af dette. Oversvømmelser, brande, tørker og ekstremt vejr er ved at blive til virkelighed, og det skader naturens balance, som holder os i live. Det er ikke klimaforandringer – det er en klimakrise, og vi er alle sammen nødt til at handle hurtigt. Sammen kan vi gøre en forskel. Og det gør vi.

Et vidvinkelskud af vindmøller på nogle bakker

Vi arbejder allerede hårdt for at reducere vores udledning af drivhusgasser

Siden september 2019 har vi drevet vores virksomhed med 100 % grøn energi fra forsyningsnettet i vores produktionsaktiviteter på tværs af fem kontinenter. Og vi har brugt mere genanvendt plastik i vores Biotex-flasker og fjernet fosfater fra vores pulver – hvilket også har været med til at reducere mængden af drivhusgasser i vores produkter.

En side om side af et globusikon ved siden af ​​nogle solpaneler
Siden september 2019 har vi drevet vores virksomhed med 100 % GRØN ENERGI fra forsyningsnettet i vores produktionsaktiviteter på TVÆRS AF FEM KONTINENTER.

Vi ved godt, at vi ikke er perfekte. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at blive det.

Vores investeringer i renere ingredienser, vores forbedringer af energieffektiviteten og vores skift til vedvarende energikilder er kun starten. I takt med at vi lærer mere om den påvirkning, vi har, så ændrer vi det, vi gør. Vi ved godt, at vi ikke er perfekte, men vi gør alt, hvad vi kan, for at blive det.

Amazonas regnskov

Når det handler om noget så vigtigt som dette, så mener vi, at man skal være ærlig. Vi kan godt lide rene vaske, og vi kan også godt lide at have rent mel i posen med hensyn til miljøet. Ud over at arbejde på, hvordan vi kan rapportere og reducere vores CO2-aftryk, afsøger vi også metoder til at indfange CO2 fra luften og omdanne det til nyttige molekyler. Og for at være grundige og ansvarlige på tværs af alle dele af vores virksomhed samarbejder vi med vores leverandører for også at hjælpe dem med at yde deres bidrag i klimakampen. Bæredygtighed betyder ikke bare at sige de rigtige ting. Det er en livsstil. Så i juni 2020 forpligtede vores moderselskab Unilever sig til at opnå en skovrydningsfri forsyningskæde inden 2023 og opnå nuludledning af CO2 på tværs af alle vores produkter fra indkøb til salg inden 2039. Det er i god tid før 2050 – den måldato, der er fastsat i Parisaftalen. For vi ved, at der ikke er nogen tid at spilde.

Person, der planter noget i jorden

Vi må stå sammen om det her

Det er vigtigt at blive beskidt og nyde livet. Det er også vigtigt at gøre tingene rene bagefter, så vi kan gøre det hele en gang til. Derfor har vi lavet nogle tips til, hvordan du kan vaske tøj på en mere bæredygtig måde. Simple ting som at vælge hurtigvaskprogrammer og vaske tøj ved lavere temperaturer kan gøre en stor forskel. Så kan vi alle sammen nyde at blive snavsede både nu og i de kommende generationer. For hvis vi alle sammen forandrer os, behøver klimaet ikke at gøre det.

Det er ikke klimaforandringer – DET ER EN KLIMAKRISE, OG VI ER ALLE SAMMEN NØDT TIL AT HANDLE HURTIGT