spring til indhold
Beskyt børn mod vaskekapsler

Beskyt børn mod vaskekapsler

Råd om sikker brug

Derfor skal du være forsigtig med kapsler

Kapsler med flydende vaskemiddel er en virkelig praktisk innovation til vaskemaskinen. Den har gjort det muligt at kombinere alle de aktive ingredienser i et vaskemiddel i én lille kapsel. Denne kapsel opløses inden i vaskemaskinen og frigiver derefter vaskemidlet, så det kan udføre sin funktion.

Vaskekapsler er helt sikre, når de bruges i overensstemmelse med de anvisninger, der findes på pakken. Faktisk kommer du aldrig i kontakt med vaskemidlet inden i kapslen. Dette vaskemiddel er stærkere end et normalt koncentreret vaskemiddel. Med hele vaskestyrken i en så lille dosis er den rent faktisk to gange mere koncentreret.

Af sikkerhedshensyn er kapslerne designet til at kunne modstå et vist tryk, så de ikke opløses for hurtigt, men hvis et barn putter en kapsel i munden og bider i den, kan den vandopløselige film, der omgiver vaskemidlet, briste. Så kan kapslen frigive dens indhold. Det kan føre til stærk opkastning eller irritation og kan dermed skade barnet.

Vi ved alle, at småbørn putter alt, hvad de kan få fingre i, i munden. Det er derfor, at det er så vigtigt at sikre, at børn aldrig kan få fat i en kapsel med flydende vaskemiddel. Ikke mens produktet opbevares. Heller ikke mens du vasker. Beskyt altid børn mod vaskekapsler.

Ude af rækkevidde (og øje), ude af sind

Opbevar altid pakker med kapsler med flydende vaskemiddel på et sted, som børn ikke kan nå. Og helst hvor de ikke kan se dem. Du kan læse mere om sikker opbevaring af kapsler her. Opbevar altid kapslerne i deres originale emballage, og sørg altid for, at pakken er lukket korrekt.

Pas på hurtige, små fingre

Når du har taget en kapsel ud af pakken for at vaske, skal du gøre det til en vane straks at lukke pakken. Et barn kunne ellers gribe en kapsel fra den åbne pakke på et splitsekund. Børn elsker at efterligne voksne. Så, hvis du har taget en kapsel ud af pakken, kan du forestille dig, hvad et barn gerne vil gøre!

Læg derefter kapslen direkte ind i vaskemaskinens tromle, og luk døren med det samme. Det gælder også, hvis det er nødvendigt at gå væk fra maskinen i et kort øjeblik for at hente vasketøjet. Børn er overraskende hurtige, når de vil tage noget, de finder interessant. For eksempel en kapsel med flydende vaskemiddel, der er inden i vaskemaskinen.

Eller oven på den. Eller oven på snavset vasketøj i vasketøjskurven. Så som en generel regel skal du aldrig efterlade en kapsel med flydende vaskemiddel uden for dens pakke eller uden for den lukkede vaskemaskine. Det gælder også, selvom det kun er i meget kort tid.

Det er klart, at du aldrig bør give et barn en kapsel med flydende vaskemiddel for at hjælpe med at vaske eller til at lege med. Hvis en kapsel tabes på gulvet ved et uheld, skal du straks finde den og samle den op. Hvis det af hvilken som helst grund er nødvendigt at smide en kapsel ud, skal du sørge for, at et barn ikke let kan tage den ud af skraldeposen.

Når du har lagt kapslen med flydende vaskemiddel sikkert ind i vasketromlen, skal du huske at sætte pakken tilbage på dens sikre opbevaringssted og at lukke børnesikringslåsen på skabet, hvis du ikke har et højtplaceret opbevaringssted.

Opsummering

Kapsler med flydende vaskemiddel kan være farlige, hvis unge børn får fat i dem. De kan forårsage alvorlig skade på dem. Sørg for, at et barn aldrig får mulighed for at tage en kapsel. Opbevar kapsler i deres originale emballage, korrekt lukket og på et sted, som børn ikke kan nå.

Når du vasker, skal du straks lukke pakken, når du har taget en kapsel ud, og sørge for, at et barn aldrig kan berøre kapslen – end ikke i et splitsekund.

For mere information: https://www.keepcapsfromkids.eu/uk