spring til indhold
Et nærbillede af dråber på et blad

Bæredygtige indkøb

Læs om, hvordan Unilever arbejder på at beskytte planeten ved at vælge ingredienser fra bæredygtige, vedvarende kilder.

Vi ved, hvad folk får ud af vores produkter – rent, frisk tøj og friheden til at gå udenfor og blive snavsede igen. Og vores miljøindsats betyder, at vi overvejer meget grundigt over, hvad vi putter i vores produkter. Hvor kommer vores ingredienser fra? Hvordan får vi fat i dem? Og hvordan påvirker det planeten?

Rent både indvendigt og udvendigt

Uanset om det handler om den energi, vi bruger i vores produktionsprocesser, eller de ingredienser, der gør vores produkter så effektive, går vi meget op i at finde kilder, der ikke går på kompromis med mennesker eller vores planet for de kommende generationer. Vi tænker over samfundsmæssige, etiske og miljømæssige faktorer, når vi vælger vores leverandører, og vi bruger de samme standarder overalt i verden, hvor vores produkter bliver fremstillet, solgt eller anvendt. Vi er kommet godt fra start, men vi ved, at der er mere at gøre, og vi har forpligtet os til at få det til at ske.

Ingredienser, der skaber forandring

Fossile brændstoffer

Med hensyn til den energi, vi bruger i vores produktionsprocesser, har Unilever siden september 2019 drevet vores virksomhed med 100 % vedvarende energi fra elnettet på tværs af fem kontinenter*. Og vi går et skridt videre: Vores vision om en ren fremtid har til formål at eliminere nye fossile brændstoffer i vores rengøringsprodukter inden 2030.

Palmeolie

Palmeolie bruges i mange forskellige rengøringsmidler til husholdningsbrug. Når det ikke er produceret på en bæredygtig måde, kan det påvirke miljøet og menneskerettigheder negativt. I Unilever har vi gennem de seneste 15 år arbejdet hårdt på at gøre bæredygtig palmeolie til en branchestandard. I 2019 blev 99,6 % af vores palmeolie indkøbt bæredygtigt, og vi arbejder på de sidste 0,4 %. I 2023 vil al vores palmeolie være helt skovrydningsfri og vil ikke involvere udnyttelse af mennesker.

Mineraler

Visse mineraler er meget nyttige i vores formuleringer. Vi ved, at der er problemer med bæredygtighed i forbindelse med mineraludvinding, og derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at indkøbe dem, som vi bruger, på en retfærdig måde. Vores politik om ansvarligt indkøb betyder, at vi kun arbejder med leverandører, der deler vores høje standarder for menneskerettigheder og arbejde.

I 2015 var vi medunderskrivere på Code for Responsible Extraction (CORE) – en global standard, der skal sikre større gennemsigtighed i vores forsyningskæde. Vi sporer materialer tilbage til deres udvindingssteder og hjælper vores leverandører med at overholde lovkrav, forbedre arbejdsforhold og reducere miljøpåvirkning. Omkring 70 % af vores mineraler og metaller kommer fra leverandører, der overholder CORE. Og vi stopper ikke, før vi når 100 %.

Bæredygtige ingredienser er en kilde til glæde

Vi har også gjort store fremskridt på andre områder. Alle enzymerne i vores produkter er biologisk nedbrydelige og naturligt udvundne proteiner. Og i Danmark bruger Biotex nu en polymer, der løsner snavs, fra vedvarende kilder, i vores nye miljøvenlige flydende vaskemiddel. Vi arbejder også på vores duftsammensætning. Lige nu er den omkring 80 % biologisk nedbrydelig. Og vi har planer om at bruge bioteknologi til at finde endnu flere vedvarende og bæredygtige duftingredienser og nå op på 100 % så hurtigt som muligt.

Vores vaskeprodukter er en kilde til glæde, og vi arbejder hårdt på at sikre, at vi også vælger vedvarende ingredienser fra bæredygtige og rigelige kilder.

VI HAR FOKUS PÅ AT FINDE KILDER, DER IKKE KOMPROMITTERER MENNESKER ELLER PLANETEN for DE KOMMENDE GENERATIONER