spring til indhold
hjemmelavet julepynt

Hjemmelavet julepynt - Kreative idéer alle kan være med på

Pynt op til jul med hjemmelavet julepynt en aktivitet, som hele familien vil synes er sjov. Få inspiration til julepynt du selv kan lave her!

Jul er den hyggeligste tid på året. Kickstart julen med en hyggelig eftermiddag sammen med familien, hvor I kreerer jeres eget julepynt og pynter op til jul. Tænd stearinlys og skru op for julemusikken. Bag nogle æbleskiver og varm gløggen, så I rigtig kan komme i julestemning.

I har sikkert allerede en masse flot julepynt, men af og til kan selv julepynt trænge til at blive udskiftet. Find inspiration til hjemmelavet julepynt, og en hyggelig stund med julelækkerier og juleklip for hele familien. Husk kun fantasien sætter grænser, når I skal lave hjemmelavet julepynt!  

Hjemmelavet juledekoration

Der er ingen grund til at købe en juledekoration, når du nemt kan lave en selv. Tag dine børn med en tur i skoven, og lad dem hjælpe med at finde ting I kan bruge. Der findes ingen begrænsninger, når det kommer til juledekorationer.

Alt lige fra grankogler og mos til hjemmelavet julepynt kan bruges. Det gælder blot om at bruge sin fantasi, når man skal lave en flot juledekoration. Ligeledes er det en aktivitet dine børn vil elske at få lov at være med til. Her kan de få lov at lege med ler og sætte deres præg på årets julepynt.  

Guirlande – børnenes favorit

Børn elsker at lave guirlander! Denne form for hjemmelavet julepynt er utrolig nem at lave, og er derfor en favorit hos mange børn. Ligeledes er det en sjov aktivitet, som giver børnene mulighed for at konkurrere med hinanden om, hvem der kan lave den længste guirlande.

Sådan laver du en guirlande

 1. Klip strimler af papir ud i flotte farver

 2. Lim første strimmel sammen til en ring

 3. Den efterfølgende strimmel limes sammen i den første ring

 4. Fortsæt processen indtil I har lavet en flot lang kæde

Flet dit eget julehjerte

Flettede julehjerter er en klassiker, når det gælder hjemmelavet julepynt. Har du glemt, hvordan man fletter et julehjerte? Vi har lavet en lille guide, hvor du hurtigt kan få det opfrisket.

 1. Find en skabelon og klip den ud

 2. Vælg to forskellige farver papir

 3. Fold dit papir dobbelt og læg skabelonen ovenpå, så folden og bundlinjen på papiret flugter med hinanden.

 4. Vend papiret på vrangen, så du undgår tegnestreger på dit julehjerte

 5. Tegn skabelonen på papiret – Gentag processen på det andet stykke papir

 6. Klip efter stregerne på papiret

 7. Når du har klippet de to dele ud, skal de flettes sammen

 8. Flet stykke for stykke så delene skiftevis går indimellem og udenpå hinanden

Giv årets flotteste julegave

Gør lidt ekstra ud af gaveindpakningen i år, og glæd en du holder af. Vejen til en smuk gave starter med noget flot gavepapir. Herefter kan du pynte dine gaver med forskellige bånd. Lad dine børn hjælpe med gaveindpakning ved at klippe et hjerte eller juletræ ud i karton. Pynt de udklippede hjerter og juletræer med glimmer, palietter eller hvad I ellers kan finde på og brug disse som til og fra kort.