spring til indhold
Blækplet på en skjorte

Kuglepenspletter og blæk på tøj

Tag en dyb indånding, læs disse tips, og hav Bio-tex Pletfjern ved hånden, så skal du nok få bugt med både kuglepenspletter og generelle blækpletter.

En regnfuld weekend indendørs kan kun betyde én ting for kreative børn - tegnetid! Men mange forældre har oplevet, at de små begynder de at farve på hinanden, når de bliver trætte af at farve på papiret. Derfor er det godt at være forberedt på, hvordan man fjerner kuglepenspletter og blækpletter. Den gode nyhed er, at pletfjerning af blæk og kuglepen faktisk er temmelig nemt, når du først ved, hvordan det skal gøres. Næste gang børnene kaster sig over tegningerne, kan du tage den med ro. Tag en dyb indånding, læs disse tips, og hav Bio-tex Pletfjern ved hånden, så skal du nok få bugt med både kuglepenspletter og generelle blækpletter.

Fjern kuglepenspletter og blæk fra tøjet med pletfjerner

Vi kender det alle sammen. Man er lige lidt for hurtigt til at putte kuglepennen i skjortelommen, og pludselig står man med en stor plet, der synes nærmest umulig at fjerne. Eller også har man været lidt for ivrig med kuglepennen og er endt med blæk på fingrene, og pludselig har man du på både bukser og trøje. Heldigvis er der råd mod kuglepenspletter. Vi lover ikke, at dit tøj bliver helt frit for pletter, men vi giver dig det bedste udgangspunkt for at komme de djævelske blækpletter til livs. Typiske kuglepenspletter er oliebaserede, og kræver derfor lidt arbejde, men de kan godt lade sig fjerne med pletterne.

Følg disse 3 trin:

  • Dup pletten med en fiberklud eller et stykke bomuld for at suge misfarvningen.

    Det er vigtigt, at du ikke tværer pletten yderligere ud, men blot dupper den forsigtigt for at suge den eventuelt resterende blæk op.

  • Hæld lidt husholdningssprit på kuglepenspletten.

    Spritten hjælper med at nedbryde olien, der binder sig til fibrene i tøjet, og således gøre pletten lettere opløselig. Husholdningssprit kan fås i diverse supermarkeder, men vær opmærksom på at følge anvisningerne på flasken, og brug handsker.

  • Sprøjt med Bio-tex Pletspray, og vask tøjet efter anvisningerne.

    Enzymerne i pletsprayen går ind og opløser pletten helt, og derefter skal den i vaskemaskinen. Følg anvisningerne på pletfjerneren for. Hvis tøjet kan tåle det, skal vaskemaskinen sættes til 40 grader, da olie normalt opløses ved den temperatur.

Næste gang du står over for en blæk- eller kuglepensplet er du forhåbentligt bedre rustet til at tackle det. Så kan du undgå panik, hvis uheldet skulle være ude. For at se mere om blækpletter på tøj, kan du prøve vores pletguide her, og se instruktioner for fjerning af kuglepenspletter på forskellige typer tøj som acryl, bomuld og silke.