spring til indhold
Spildt rød neglelak

Guide til at fjerne neglelak på tøj

Der er ikke nogen grund til at sende tøjet til rens, fordi du har fået en neglelakplet. Du kan anvende denne metode derhjemme på følgende stoffer: bomuld, nylon, polyester og hør.

Har du travlt eller er du lidt usikker på hånden, kan det ske at neglelakken havner på tøjet. Det er der ingen grund til at være ærgerlig over, der er nemlig flere simple metoder til at fjerne pletten igen. Vi har samlet en guide til, hvordan du fjerner neglelak fra forskellige typer af tøj. Alle metoderne er lige effektive, og kan fjerne neglelakken uden at efterlade varige skader på tøjet. Tjek vaskemærket, hvis du er i tvivl om hvilken metode, der er den rigtige for dig.

Fjern neglelak fra tøj der kan vaskes

Der er ikke nogle grund til at sende tøjet til rens, fordi du har fået en neglelakplet. Du kan anvende denne metode derhjemme på følgende stoffer: bomuld, nylon, polyester og hør.

 1. Dup overskydende neglelak af, hvis du når det inden det er tørt.

 2. Find neglelakfjerneren frem og afprøv først på et lille område af stoffet for at sikre, at farven ikke løber.

 3. Påfør neglakfjerner til en vatrondel, og dup pletten forsigtigt.

 4. Forsvinder pletten ikke, så prøv at gentage metoden.

 5. Når pletten er væk er det bedst af vaske tøjet med Bio-tex vaskemiddel, så du sikrer dig at alt neglelakfjerneren bliver skyllet ud af tøjet.

Neglelak på sart tøj

Nogle stoffer er mere skrøbelige, og har derfor brug for en mildere behandling. Derfor har vi samlet en liste over tøj, som du skal være ekstra forsigtig med, når du fjerner neglelakken. Følgende stoffer er du muligvis nødsaget til at sende til rens

 • Silke

 • Uld

 • Viskose

 • Acetat

Denne metode kan du anvende, hvis du skal fjerne neglelak fra sart tøj uden at skade det. Husk at teste metoden på et lille område af tøjet, som ikke kan ses.

 1. Hvis neglelakken er tør, så forsøg af skrab de størknede flager af. Anvend gerne et stumpt redskab, så du ikke skader stoffet.

 2. Anvend en blanding 1:8 af kokosnød olie og vaskemiddel og påfør pletten som forbehandling. Lad det sidde i et par minutter

 3. Dup pletten med en klud, så neglelakken kan absorberes. Bliv ved indtil pletten er helt væk.

 4. Lad stoffet tørre igen.

Viser det sig at neglelakken er svær at få af tøjet? Søg hjælp hos en professionel, så du ikke skader tøjet ved gentagne forsøg.