Skip to content
Vaskemiddel til dyner og hvordan du vasker dem

Vaskemiddel til dyner og hvordan du vasker dem

For at sikre friske og bakteriefrie dyner, skal de vaskes i hvert fald en gang om året, og helst mere. Du kan heldigvis gøre det hurtigt og let ved at anvende vaskemiddel, som er specielt udviklet til at fjerne pletter. Du behøver ikke nødvendigvis at sende dine dyner til rens, så længe du følger instruktionerne på vaskesedlen. Det kræver også lidt ekstra tid, og så skal din vaskemaskine være stor nok til at rumme din dyne.

Før du vasker din dyne

Før du vasker din dyne skal du huske at fjerne sengetøjet, som vaskes på almindelig vis. Herefter skal du være opmærksom på, om din dyne er fremstillet af fjer. Er den det, kræver det at du er ekstra opmærksom. Du kan stadigvæk godt vaske dynen i maskinen, men det kræver at den er i god stand inden. Du skal tjekke dynen for huller eller løse fjer, og hvis det er nødvendigt, skal du sy hullerne i dynen inden du putter den i vaskemaskinen.

Indstilling og vaskemiddel til dyner

En skånsom indstilling på vaskemaskinen er anbefalelsesværdig, og en maksimum temperatur på omkring 30 grader. Det er bedst at anvende et mildt vaskemiddel, for at sikre at fjerne ikke tager skade. Husk altid at tjekke anbefalingerne på vaskesedlen inden. Vi anbefaler at anvende Bio-tex flydende vaskemiddel, da det både er effektivt mod pletter, virker ned til 30 grader og er skånsomt. Vi anbefaler at skylle dynen igennem en ekstra gang inden vaskemaskinen centrifugerer dynen, da der kan være overskydende rester af vaskemiddel i dynen.

Sådan tørrer du din dyne

Er din dyne fremstillet af fjer, vil den have en mørkere farve, når den kommer ud af vaskemaskinen. Der er ingen grundt til at være bekymret, farven vil blive normal igen, når dynen er tør. Vi anbefaler at anvende en tørretumbler, når du skal tørre dynen. Dels for at sikre den igen bliver fyldig, men også fordi at tørretiden ellers vil være ekstrem lang, og den kan dermed få en muggen lugt. Skinner solen og har du mulighed for at tørre dynen udendørs, kan det også være et godt alternativ.