Skip to content
Kunst og håndværk for børn

Kunst og håndværk for børn

Kunst og håndværk er perfekte undskyldninger for børnene til at blive snavsede. Jo mere lim, maling og glimmer, jo bedre! Det er sjovt at lade børnene slippe deres kreative fantasier løs, men det er også vigtigt for deres udvikling – så kom i gang med at klippe, klistre og skabe med inspiration fra vores nemme trin-for-trin guides og artikler om kunst og håndværk.  

Lær mere om kunst og håndværk for børn!

Børn bør føle friheden til at slå sig løs uden at bekymre sig om at blive beskidte, når de laver små kunstværker, så giv dem (og dig selv) ro ved at overdække bordet og trække i noget gammelt tøj. Finder malingen pludselig vej uden for papiret, kan Bio-tex give dig en hjælpende hånd bagefter.
Kreative projekter er sjove for både dig og børnene og kan bringe familien tættere sammen. Gør det til en familieaktivitet ved at vælge kreative projekter, hvor alle aldre kan være med. At tegne og male er for eksempel aktiviteter, der involverer selv de helt små. Bare hold godt øje med dem hele tiden.
Når børnene bliver kreative, slipper de fantasien løs, og de opnår stor tilfredsstillelse, når de pludselig har skabt noget fra bunden. Kunst og håndværk kan også udvikle børnenes finmotorik og evner til at løse problemer og være sociale.
Det kan måske føles ulogisk, men prøv at undgå at instruere børnene. Lad dem i stedet udtrykke sig selv og udforske deres egne idéer. I familieaktiviteter, der involverer håndværk, bør du lade alle vælge deres eget tempo, og undgå at sammenligne resultater, når I er færdige.