spring til indhold
Hygiejneanalyse Biotex

Hygiejneanalyse

Hygiejneanalyse

Forskning viser, at “Vi er bange for at blive snavsede"

Det er helt almindeligt, at vi forældre bekymrer os om vores børn, specielt når det handler om at lade dem løbe rundt og lege udendørs. Men en ny rapport fra International Scientific Forum on Home Hygiene (IFH) konkluderer, at vi ved at overbeskytte vores børn risikerer, at de kommer for lidt i kontakt med de ”venligtsindede” bakterier, der er med til at opbygge et stærkt immunforsvar og stimulere deres udvikling senere i livet. Derfor mener vi, at snavs er godt!

Her hos Bio-tex tror, vi på, at man skal lade være med at være så bange for at blive snavset. Hygiejneekspert og forfatter til IFH-rapporten, professor Bloomfield, siger: ”En vigtig ting, vi kan gøre, er at holde op med at tale om at ”være for ren” og i stedet tænke over, hvordan vi kan komme i kontakt med den rigtige form for snavs på en sund og sikker måde. For børn er det at lege udendørs vigtigt for en sund udvikling.

I vores research til ”Børn og natur” opdagede vi at på trods af, at de fleste forældre mente, at det var godt for deres børn at opleve naturen, så opfordrede 58 % af forældrene ikke til deres børn til det. Derfor giver vi her et par forslag til udendørsaktiviteter, som hele familien kan lave sammen:

Alt godt fra havet. Gå en tur på stranden og saml muslingeskaller, fjer, indtørrede søstjerner, fine sten og lign. Når I kommer hjem kan I komme jeres fund i en krukke eller  skål fyldt med vand, så de ser flotte ud.

Skytegninger. Vælg en dag med lidt skyer på himlen. Læg jer på ryggen og studér skyerne for at se, hvad de ligner. Det kan være et dyr, et menneske eller en ting. Bagefter kan I tegne de ting, I så. Find ud af, hvad det er, der gør, at skyerne ændrer form og del det med dine børn.

Hvad gemmer sig i posen. Fyld en stor pose med forskellige ting, som du og sine børn har fundet på en gåtur. Bed dit barn om at lukke øjnene og stikke hånden ned i posen, mærke på en ting, og fortælle hvad det er. Kan barnet fortælle mere om tingen, hvor den kommer fra og hvad den bruges til? IFC-rapporten hedder ”The Hygiene Hypothesis and its Implications For Home Hygiene, Lifestyle and Public Health.”