spring til indhold
  1. Hjem/
  2. Vasketips/
  3. Guide til at få blodpletter af tøjet
Barn med gips

Guide til at få blodpletter af tøjet

Solid grøn baggrund
Her er nogle tips til, hvordan du fjerner blodpletter.

Hvis du er et barn, der nogensinde har faldet af deres cykel, snublet på legepladsen, haft næseblod eller generelt bare har haft en hverdag som et hvilket som helst andet barn, så ved du også, at blod på tøj kan være svært at fjerne. Her er nogle tips til, hvordan du fjerner blodpletterne. Problemet med blod på tøj er, at det ikke bare er et rødt mærke på tøjet, men derimod en organisk plet.

Det betyder, at pletten er fuld af proteiner, som binder sig sammen når den varmes op, og dermed sætter sig ekstra godt fast i tøjet. Derfor er det meget vigtigt at modstå trangen til at vaske pletten af med varmt vand, og derimod bruge en mere skånsom metode, hvis du har fået blod på tøj.

Når uheldet er ude

Så hurtigt som muligt skal du hælde koldt vand på blodpletten. Anvender du varmt vand, kan du være sikker på, at pletten sætter sig fast. Har du ikke mulighed for at skylle tøjet, så dub pletten med noget absorberende papir. Det vil fjerne så meget af blodet som muligt. Arbejd udefra og ind, så pletten ikke spreder sig yderligere.

Sådan fjerner du blod på tøj

Vores Biotex Color Koncentreret Vaskepulver er udviklet til at gøre tøjet rent ved første vask, men en indtørret blodplet på tøjet kan have gavn af en forbehandling. Vi anbefaler at gennemvæde tøjet i en spand med koldt saltvand i et par timer inden vask (vi anbefaler 1-2 spiseskeer salt per liter). Hvis der er nogle genstridige pletter, kan de behandles med Bio-tex pletfjerner inden tøjet ligger i blød.

Her kan du også bruge en blanding bagepulver og vand (2 dele bagepulver til 1 del vand). Du putter blandingen på tøjet og venter i op til 30 minutter. Efter du har fjernet blandingen, skal du forsigtigt tørre pletten efter og vaske som normalt.

Brug koldt vand til blodpletter

Sørg for, at hele blodpletten er fjernet før du vasker tøjet i varmt vand, ellers risikerer du, at den sætter sig fast i stoffet. Heldigvis leverer alle vores produkter fremragende resultater ved lave temperaturer. Så hvis du er i tvivl, så vask altid ved lave temperaturer. Det er også mere skånsomt for miljøet og tøjet.

Kan du stadig ikke komme af med pletten?

Hvis du stadigvæk har blod på tøjet, så kan vi i det mindste sørge for, at ingen kan se den. En blanding af 1 del brintoverilte til 6 dele koldt vand kan blege pletten. Husk dog altid at teste farveægtheden på stoffet et skjult sted inden du starter blegningen. Denne metode til at fjerne blod på tøj vil fungere bedst på hvidt tøj, da du ikke risikerer, at farven smitter af.