spring til indhold
Hvide puder på en seng

Sådan vasker du din hovedpude

Det er ikke kun en seng af god kvalitet, der er essentiel for en god nats søvn. En god dyne og hovedpude er mindst lige så vigtig. Men hånden på hjertet – hvor ofte vasker du din hovedpude?

Vask din hovedpude mindst to gange årligt

I mange hjem bliver vask af hovedpude og dyne ofte forsømt. Årsagen findes formentlig i, at de tror, det er nok blot at vaske deres sengetøj jævnligt. For at opretholde et sundt sengemiljø, er du dog nødt til også at vaske din hovedpude og dyne af og til. Hos Bio-Tex anbefaler vi, at du vasker din hovedpude og dyne mindst to gange om året for at sikre en god hygiejne. Det mest optimale er dog, at du vasker din hovedpude hver tredje måned.

Vask din hovedpude selv

Der er mange, som er i tvivl om, hvorvidt de selv kan vaske deres hovedpude, eller om de bør tage på vaskeri. Hvis du har en vaskemaskine, som vasker op til 7 kg., er det intet problem selv at vaske din hovedpude. Du kan endda vaske to hovedpuder på samme tid.

Vask din hovedpude på det rette program

Din hovedpude skal vaskes ved 60 grader for at dræbe husstøvmider og bakterier. Vælg et skåneprogram hvor vandstanden er høj og tromlerotationen er lav for at opnå det bedste resultat.

Undgå vaskemiddel med enzymer

Vaskemiddel der indeholder enzymer bør ikke benyttes, når du vasker din hovedpude, da du risikerer, at det naturlige fedtlag på dunene bliver nedbrudt. Vi anbefaler, at du i stedet bruger vores skånsomme flydende vaskemiddel uden parfume eller en vaskepulver, der er egnet til uldvask. Disse to former for vaskepulver vil mildt og skånsomt rense din hovedpude.

En tur i tørretumbleren

Efter din hovedpude er blevet vasket, SKAL den en tur i tørretumbleren. Tør din hovedpude ved 60-80 grader sammen med et par tennisbolde for en mere effektiv tørring. Forvent at det tager 3-5 timer at tørre din hovedpude alt efter, hvor effektiv din tørretumbler er. Din hovedpude skal være helt tør inden du tager den ud af tørretumbleren, da du ellers risikerer, at dens fyld mugner inde fra.

Fjern pletter fra din hovedpude

Står du i den uheldige situation, at der er kommet en plet på din hovedpude fortvivl ej.  Brug en hårdt vredet klud eller svamp til at fjerne pletten med.