spring til indhold
enzymer i vaskepulver

Enzymer i vaskepulver

Hvad er forskellen på vaskepulver med enzymer og vaskepulver uden?

Hvis du ikke kender til fordelene ved at vælge vaskepulver med enzymer, kan det være svært at vide, hvad der er bedst for dig og din familie. Vi har samlet alle vores informationer om de to forskellige typer af vaskepulver, og hvordan du skal bruge dem.

Hvad er forskellen på vaskepulver med og uden enzymer?

Den essentielle forskel mellem vaskepulver med og uden enzymer er selvsagt enzymerne. Enzymer fungerer som en booster – de er designet til at nedbryde proteiner, stivelse og fedt som ofte findes i madpletter, sved eller andre lignende pletter. Enzymer virker samtidig ved lavere temperaturer, så du kan vaske effektivt helt ned til 30°C. Så hvorfor anvende vaskepulver uden enzymer? Der er nogle, som har ekstra sensitiv hud og derfor foretrækker at anvende vaskepulver uden enzymer, da det kan være mere skånsomt ved huden, eller hvis man har brug for at vaske ved meget høje temperaturer.

Forskellige typer af enzymer i vaskepulver

Bio-tex’s vaskepulver indeholder fire forskellige typer af enzymer, som har hver deres formål:

  • Opløse proteinbaseret pletter – fx blod eller jord.

  • Opløse olieholdige pletter – fx olie eller kosmetik

  • Opløse stivelsesbaseret pletter – fx sovs eller chokolade

  • Arbejde aktivt med stoffet, så du undgår fnug og farvetab.

Bio-tex anvender enzymer

Bio-tex var de første til at anvende enzymer i deres vaskepulver. Først blev produktet lanceret, som et specialprodukt – men efterspørgslen voksede hurtigt, og i dag har Bio-tex udviklet sig til at være et af markedets største producenter af vaskemiddel. Vi anvender enzymer i alle vores produkter, da det giver den mest effektive vask.