spring til indhold
Vaskerum med kurve

Idéer og løsninger til vaskerummet

Følg vores tips til et velindrettet vaskerum og læs, hvordan du holder orden på dine Bio-tex vaskeprodukter og alt det andet, du har brug for, når du vasker.

Man kommer ikke udenom at skulle vaske tøj, men et indbydende og velindrettet vaskerum eller vaskekælder gør opgaven en hel del lettere! Også selvom du kun har lidt plads. Følg vores tips til et velindrettet vaskerum og læs, hvordan du holder orden på dine Bio-tex vaskeprodukter og alt det andet, du har brug for, når du vasker.  

Forskellige kurve til sortering af vasketøjet

I stedet for én stor vasketøjskurv som du skal sortere, er det en god idé at have fire mindre kurve mærket Hvidt, Farver, Mørkt og Sart. Bed familien om at bruge kurvene, når de lægger deres tøj til vask, så er grovsorteringen allerede sket. Hvis du ikke har plads til fire kurve, så find nogle stabelbare kasser. En ekstra kurv til meget snavset tøj og en kurv eller lærredspose til rensetøj er også praktisk.  

Opbevar alle vaskeprodukter ét sted

Bio-tex seriens mange produkter fra flydende vaskemiddel og vaskepulver til kapsler og skyllemiddel kan med fordel opbevares samlet i en plastikkasse med låg i et aflåst skab eller skuffe. Kassens sider vil forhindre produkterne i at vælte og løbe ud, og så er de også uden for børns rækkevidde. I kassen kan du også samle andre vaskeprodukter eller pletfjernere, så du har det hele ved hånden, når du skal bruge det. Det er vigtigt, at alle vaskemidler opbevares sikkert og utilgængeligt for børn, for som du ved har specielt småbørn for vane at pille ting fra hinanden og putte dem i munden i takt med de udvikler deres sanser. Så find en sikker opbevaringsmåde, så I undgår ulykker med vaskemidler eller kapsler.

Sørg for let adgang til vasketips

Hvordan er det nu med ketchuppletter? Skal de behandles på samme måde som mudderpletter? Hvis du har en aktiv familie med stor risiko for pletter på tøjet, så bookmark vores Bio-tex pletguidei din browser. Med få klik har du svar på alverdens pletspørgsmål. Et andet tip er at have et udprint af guiden liggende i vaskerummet eller sat op på væggen. Vores praktiske oversigt over vaskesymboler kan også redde dig fra potentielle vaskekatastrofer.  

En særlig kurv til enlige strømper m.m.

Enlige strømper eller umage par er et velkendt syn, når vaskekurven eller vaskemaskinen tømmes. Det er en god idé at have en særlig lille kurv i vaskerummet, som du kan smide de enlige svaler op i. Når ugen er gået finder du uden tvivl deres mage i en anden vasketøjsbunke.  

Skab plads til at tørre tøjet

Udnyt pladsen i vaskerummet effektivt, så der er plads til at arbejde og til at tørre tøjet. Et foldbart tørrestativ er praktisk til dryp-tørring. En garderobestang eller tørresnore til skjorter, kjoler, bukser og anden beklædning gør det nemt. Sørg også for at bøjler og klemmer er lige ved hånden.  

Opbevar alt dit vaskeudstyr samlet

Et veludstyret vaskerum indeholder mere end effektive vaskemidler. Vaskeposer er f.eks. praktisk til undertøj og sart tøj. Sørg også for at have Bio-tex Superkoncentreret og pletfjernerbolden ved hånden (husk, at det er vigtigt at du opbevarer alle dine vaskeprodukter i en lukket beholder, skab eller skuffe). Sørg for at have en række tommebøjler til rådighed, når tøjet skal tørres – og dine klemmer kan opbevares i en fin krukke eller i en skoæske.

En fnugfjerner og spraystivelse er to vigtige produkter, når dit tøj skal se friskt og skarpt ud. Og husk, altid at opbevare dine vaskemidler sikkert i et aflåst skab, utilgængeligt for små nysgerrige børn! Det behøver ikke at være en kedeligt pligt at vaske – det kan ligefrem være en ren fornøjelse. Med vores vaskerumsidéer kan du indrette et praktisk og organiseret rum med plads til at sortering, pletfjerning, tørring, sammenlægning m.m.