spring til indhold
Mand og søn i naturen

Du ser måske ikke forskellen - men det gør naturen

Biotex er stolt over at indføre nye formler med plantebaserede pletfjernere i vores flydende vaskemiddel og kapsler.

De nye formler er lige så effektive, men mere skånsom mod miljøet. Samtidig har vi givet alle vores nye produkter et re-design. De har et flot og friskt look, og flaskerne er desuden lavet af genbrugsplast.

Miljøet er højt på dagsordenen. Klimaforandringer, skovrydning og masseudryddelse af dyrelivet er blot et par af de problemer, menneskeheden står overfor. Hos Biotex deler vi bekymringen, og derfor er det med stor tilfredshed, at vi nu tager et skridt mod en mere bæredygtig fremtid.

Siden 2005 har vi været optaget af at støtte og frisætte børnenes læring, kreativitet og udeliv. Den livsstil medfører snavs, men vi er stadig overbevist om, at snavs er godt. Der kommer meget godt ud af snavs, men der kommer ikke altid kun gode ting fra vaskemidler.

Vær hård mod pletterne og mild mod planeten

Det er derfor, vi igangsætter næste fase af vores mission: plantebaserede pletfjernere til vores flydende vaskemiddel og kapsler. Vi vil fortsat være hårde ved pletterne, men vi vil også opfordre folk til at være bedre ved planeten. Vi er en del af Unilever og deres Clean Future-initiativ, som hjælper med at drive bæredygtige løsninger i stor skala ved at dekarbonisere rengøringsindustrien og bidrage til at nå de globale målsætninger om at halvere brugen af jomfru-plast i 2025.

Plantebaserede pletfjernere

Vores nye pletfjernere er baserede på genanvendelige plantebaserede materialer. På et molekylært niveau, er rengøringsingredienser fra plantebaserede materialer stort set identiske med traditionelle rengøringsprodukter, og deres effekt er meget ens. Plantebaserede pletfjernere er lige så effektive til at fjerne genstridige pletter som traditionelle pletfjernere. Den afgørende forskel er, at ingredienser fra planter giver en vedvarende kilde af pletfjernere sammenlignet med de oliebaserede.

Den nye flaske er 97 % genbrug

Biotex-flasker er allerede lavet af 97 % genbrugsplast, og de er selvfølgelig 100 % genanvendelige. Vi anbefaler forbrugerne at skaffe sig af med de tomme flasker på genbrugsstationen.

Vær god ved planeten - undgå at overdosere

Men der er flere måder til at passe på planeten, når det gælder tøjvask. En er at vaske ved lave temperaturer. På den måde sparer du energi. Det er også vigtigt at sikre, at du doserer korrekt - undgå at “overdosere”.

En anden miljømæssig gevinst er, at Biotex er produceret på vores CO2-neutrale fabrik i Danmark, hvilket også begrænser CO2-udledning fra transport, når produktet skal ud til landets butikker.