spring til indhold
Appelsinsaft og appelsiner

Sådan fjerner du solbær- og orangejuicepletter fra tøjet

Når børnene kommer hjem med en skrig-orange eller lilla plamage på skjorten, så er du selvfølgelig glad for, at de har haft det sjovt, men måske også en anelse bekymret for hvordan du får pletten af!

Måske har du tidligere prøvet at fjerne solbær og orangejuice på forskellige måder, men alt, hvad du har fået ud af det, er et lyst mærke, der hvor pletten sad. Men fortvivl ikke – du kan få pletterne til at forsvinde for altid!

Biotex Flydende Vaskemiddel hjælper med at fjerne de genstridige juicepletter med en smule pletfjerningsmagi. Vi ved godt, at det kan være svært at undgå pletter fra solbær- og orangejuice i hverdagen.

Uanset om de kommer fra den lille karton i dit barns madkasse – sugerør har en irriterende tendens til at dryppe på tøjet – eller fra drikkekoppen ved middagsbordet, så kan du fjerne pletterne. Vi har lavet en nem pletfjerningsguide til, hvordan du fjerner juicepletter fra tøjet med mindre hårdt arbejde og lidt mere magi. Og så skal du bare se, hvordan juicepletterne kan forsvinde! 

Du skal være hurtig!

Når det gælder solbær- og orangejuice, skal du helst handle hurtigt. Tryk så meget af den overskydende væde af så hurtigt som muligt. Det er selvfølgelig ikke altid muligt at behandle pletten med det samme.

Det er af en eller grund ofte i skolen til frokost, at pletterne kommer strygende, når du ikke er der til at tage fat – eller på en skovtur med familien, hvor pletter fra solbærjuice ofte forsvinder blandt alt det sjove, der sker i løbet af dagen.

Men jo hurtigere, du kan behandle pletten, jo nemmere vil den gå af i vask. Så prøv at tørre så meget af pletten væk, så hurtigt som muligt, også selvom du kun har en papirserviet til rådighed. 

Sådan fjerner du juicepletter fra tøjet

Husk at tjekke vaskeanvisningen på tøjet, før du begynder at behandle pletten, og test altid på et lille stykke af stoffet, før du behandler hele området. Hvis tøjet er mærket med Kemisk rens, så skal du have professionel hjælp på et renseri.

  • Trin 1: Fjern overskydende væde fra stoffet, og pas på du ikke gør pletten større undervejs.

  • Trin 2: Forbehandl pletten med Biotexs flydende vaskemiddel. Hæld en lille smule vaskemiddel direkte på pletten. Tilsæt ikke vand. Gnid så forsigtigt vaskemidlet ned i pletten. Det vil løsne pletten og opløse indtørrede pletter. 

    Pletter kan ofte forsvinde som ved det rene trylleri – hvis man bare ved hvordan ­ –  og det er altid en hjælp at have Biotex Vaskemiddel ved hånden. 

    Har du prøvet Bio-tex Vaskemiddel til at fjerne pletter fra solbær- eller orangejuice? Del dine tips i kommentarfeltet nedenfor.

  • Trin 3: Vask ved 40° C med Bio-tex Superkoncentreret.

  • Trin 4: Når tøjet er vasket, så tjek at pletten er væk og lad tøjet tørre naturligt. Hvis det er muligt, så hæng det ud i solskinsvejr. Hvis du bruger tørretumbler risikerer du, at pletten sætter sig endnu mere fast, hvis den ikke er helt væk. Hvis det er nødvendigt, så gentag pletfjerningsprocessen, inden tøjet tørres.

Pletter kan ofte forsvinde som ved det rene trylleri – hvis man bare ved hvordan ­ –  og det er altid en hjælp at have Bio-tex Superkoncentreret ved hånden. Det er helt utroligt, hvordan den lille pletfjernerbold kan få bugt med selv de vanskeligste pletter.

Få flere tips til pletfjerning, og se hvordan du tackler andre vanskelige pletter.Har du prøvet Bio-tex Superkoncentreret til at fjerne pletter fra solbær- eller orangejuice? Del dine tips i kommentarfeltet nedenfor.