spring til indhold
dosering af vaskemiddel

Dosering af vaskemiddel

Bliver du nogle gange i tvivl om hvor meget vaskemiddel du bruge?

Bliver du nogle gange i tvivl om hvor meget vaskemiddel du bruge? Det er en udbredt misforståelse, at jo mere vaskemiddel du bruger, jo renere bliver tøjet. Når man bruger mere vaskemiddel end nødvendigt bliver det sværere at skylle helt ud og kan derfor efterlade sæberester i tøjet og i maskinen. For meget vaskemiddel kan derfor give et dårligere vaskeresultat, hvor sæberesterne kan få tøjet til at lugte i stedet for at fjerne lugt og endeligt, så er det naturligvis også bedre for både pengepungen og miljøet når man undgår at bruge unødigt meget vaskemiddel.

På den anden side kan for lidt vaskemiddel resultere i, at tøjet ikke bliver helt rent. Så vil du ofte være nødt til at vaske tøjet igen. Når snavset ikke forsvinder helt kan det også ende med at sætte sig i maskinen og dermed ende i tøjet næste gang du vasker. Derfor er det vigtigt at følge doseringsvejledningen, så du hverken over- eller underdoserer, når du skal vaske.  

Sådan gør du

Heldigvis er det ikke så svært at finde frem til den rigtige mængde vaskemiddel. Du skal bare altid bruge en måleske eller vaskebold og være opmærksom på følgende:

  • Vandhårdheden hvor du bor

  • Mængden af tøj i maskinen

  • Hvor beskidt tøjet i maskinen er

  • Doseringsvejledningen på vaskemidlet

Kort sagt så skal du bruge mere vaskemiddel jo hårdere vandet er, jo mere tøj du har i maskinen og jo mere beskidt tøjet er – og omvendt. På bagsiden af Bio-tex produkterne kan du finde en nem oversigt, som guider dig til den rigtige mængde vaskemiddel. Vær opmærksom på, at doseringen er forskellig for flydende vaskemiddel og pulver.

Doseringsoversigt for flydende Bio-tex vaskemiddel Du kan se over vandets hårdhed her og ellers kan du kontakte din kommune for mere information.