spring til indhold
kop og gryde te

Fjern tepletter fra tøjet

Heldigvis kan du med lidt viden og få smarte teknikker hurtigt og simpelt fjerne tepletterne fra tøjet.

Selvom vi er mange danskere, som primært holder os til kaffe, er te drikkerne også stærkt repræsenteret. Desværre kan tepletter være et rigtig mareridt, specielt på hvidt tøj. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man fjerner pletterne, hvis uheldet er ude. Heldigvis kan du med lidt viden og få smarte teknikker hurtigt og simpelt fjerne tepletterne fra tøjet.

Fjern tepletter fra tøjet

Tepletter efterlader gullige og brunlige pletter på tøjet, som er meget tydeligt på lyst tøj. Heldigvis er det meget ligetil at fjerne tepletter. Der er forskellige metoder til at fjerne pletten, som du finder nedenunder. Der er dog én ting du skal starte med at gøre, før du anvender en af metoderne:

  • Hold tepletten under rindende varmt vand

Te er nemlig vandopløseligt, hvilket betyder, at du kan skylle pletten ud på mange typer af stof. Denne metode er perfekt, hvis du ikke er hjemme, når uheldet er ude. Det vil ligeledes gøre det lettere at fjerne de sidste rester af pletten, når du kommer hjem. Nedenunder er tre simple metoder, som du kan anvende til at fjerne tepletten:

Metode 1: Bio-tex Vaskekapsler

I denne metode anvender du den indbyggende pletfjerning, som findes i hver eneste af vaskekapslerne.

  • Mens tøjet stadigvæk er vådt, placerer du tøjet i vaskemaskinen og vasker ved den højeste temperatur, som tøjet tåler. Du ligger blot en Bio-tex vaskekapsel direkte i tromlen – vaskekapslerne vil arbejde med selv de mest genstridige pletter. En effektiv og simpel metode.

Metode 2: Biotex Flydende Vaskemiddel 

 I denne metode anvender, du kraften fra Biotexs flydende vaskemiddel, som også kan anvendes til at forbehandle pletter inden vask. Vask efterfølgende tøjet i vaskemaskinen på 30 grader, og tilføj endnu en dosis af Biotex vaskemiddel. 

  • Anvend doseringsbolden til at påføre viskemidlet direkte på den våde plet. Massér forsigtigt vaskemidlet på pletten, og tillad det at komme dybt ned i fibrene og lad det løfte pletten fra stoffet.

  • Vask tøjet i vaskemaskinen efterfølgende på 30 grader, og tilføj endnu en dosis af Bio-tex Superkoncentreret vaskemiddel. Husk at anvende de specifikke vaskeinstruktioner på emballagen. Der er ingen grund til at vaske ved varmere temperaturer, da vaskemidlet virker perfekt til at fjerne enhver teplet i en hurtig vask.

Metode 3: Eddike

Eddike er en syre, der er kendt for sine pletfjernende kvaliteter, og det kan samtidig anvendes til at fjerne lugt. Eddike kan være et godt alternativ, hvis du ikke har noget vaskemiddel til rådighed.

  • Påfør eddiken direkte på den våde plet. Det skal være den hvide eddike, og ikke den brune, da den kan efterlade endnu flere pletter på dit tøj. Lad eddiken sidde på tøjet i 30 minutter, og vask herefter eddiken ud af tøjet. Vask herefter tøjet i vaskemaskinen, når muligheden byder sig for at fjerne lugten fra eddiken.